İsrail'in hastane saldırısı protesto edildi

İsrail'in abluka altında olan Gazze'de El-Ehli Baptist Hastanesini hedef almasının akabinde çok sayıda yurttaş, ellerindeki Filistin bayraklarıyla birlikte sokaklara çıktı.

GÜNDEM 18.10.2023, 01:03
İsrail'in hastane saldırısı protesto edildi

İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğunun önünde bir araya gelen yurttaşlar, Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesini hedef alan saldırıyı protesto etti.

Birlerce yurttaş, ellerindeki Filistin bayraklarıyla İstanbul Beşiktaş'taki İsrail Başkonsolosluğunun önüne geldi.

Hastanenin bombalanmasına sert tepki gösteren yurttaşlar, "Katil İsrail Filistin'den defol." diyerek slogan attı. 

Bazı yurttaşlar ellerindeki yumurtaları konsolosluk binasına doğru fırlatırken, alanda İsrail bayrakları ateşe verildi. 

Yurttaşlardan bazıları konsolosluğun etrafındaki güvenlik bariyerlerini aşmaya çalıştı. Emniyet güçleri ile grup arasında arbede meydana gelirken, kolluk kuvvetleri kalabalığı dağıtmak için biber gazı kullanmak durumunda kaldı. 

Emniyet güçleri, trafiğe kapatılan caddede geniş güvenlik tedbirleri aldı.



Türkiye genelinde protesto edildi

Başkent Ankara'da da bazı STK'lar (sivil toplum kuruluşları) ve siyasi partiler, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği hastane saldırısını, İsrail'in Ankara Büyükelçiliğinin önünde protesto etti.

HÜDA PAR (Hür Dava Partisi), Saadet Partisi, Yeniden Refah Partisi temsilcileri, İHH (İnsan Hak ve Hürriyetleri) İnsani Yardım Vakfı, Genç Memur-Sen, AGD (Anadolu Gençlik Derneği), MTTB (Milli Türk Talebe Birliği) ve Genç Birlik öncülüğündeki bazı STK'lar, saldırı haberinin akabinde İsrail'in Ankara Büyükelçiliğinin önünde bir araya geldi.

"Direnişe devam, Hamas'a selam." sloganı atan grup sık sık tekbir getirdi. Büyük Filistin bayrağı getiren yurttaşlar, okunan Kuran-ı Kerim'e kulak verdi. Yurttaşlara, yoldan araçlarıyla geçenler de korna çalarak destek verdi.

Ankara ve İstanbul'un haricinde Türkiye'nin pek çok kentinde Filistin bayraklarıyla birlikte sokaklara çıkan çok sayıda kişi İsrail'in Gazze'de El-Ehli Baptist Hastanesini vurmasını protesto etti.

Yorumlar (0)