Travma tedavisi gören 11 çocuk daha İsrail’in saldırılarında vefat etti 

Gazze’de bir hastanede tedavi gören 11 Filistinli çocuk daha İsrail’in saldırılarında vefat etti. Saldırı sonucunda vefat eden çocukların sayısı 50’yi geçti. 

DÜNYA 19.05.2021, 10:07 19.05.2021, 10:27
Travma tedavisi gören 11 çocuk daha İsrail’in saldırılarında vefat etti 

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırıları devam ediyor. Günden güne artarak devam eden hava saldırılarında hedefte yine siviller vardı. Yaşları 5-15 arasında değişen ve hava saldırıları sonucunda travma tedavisi altına alınan 11 çocuk, yine İsrail tarafından yapılan saldırılarda vefat etti.



“Bombalamayı durdurun!”

Dünyanın dört bir yanından İsrail’e karşı protestolar devam ederken son olarak Norveç Mülteci Konseyi Genel Sekreteri Egeland bir konuşma yaptı: “İsrail saldırıları sonucunda travma tedavilerini başlattığımız ve güvende olduğundan emin olduğumuz 11 çocuğumuz daha bombalar sonucunda hayatını kaybetti. Peşlerini bırakmayan kabusları sonunda yaşadılar. İsrail’i durmaya davet ediyoruz. Çocukları korunsun, evler hedef alınmasın, okullar hedef alınmasın. Bombalamayı durdurun!”



Ramazan ayının başlangıcından bu yana saldırıyorlar

İsrail güçleri, Ramazan ayının başlangıcından bu yana Filistinlinin yaşadığı her toprak parçasına saldırmaktan geri kalmıyor. Saldırılarda şimdiye kadar 200’den fazla kişi hayatını kaybetti ve 1500’den fazla kişi de yaralandı. 

Yorumlar (0)