İsrail polisinden Şam Kapısı'ndaki Filistinlilere müdahale

İsrail güvenlik güçlerinin, Doğu Kudüs’te bulunan Şam Kapısı önünde bir araya gelen Filistinlilere ses bombası ve plastik mermiler ile müdahalesi neticesinde 1 kişi yaralanırken, 3 kişi ise gözaltına alındı.

DÜNYA 18.05.2021, 18:14
İsrail polisinden Şam Kapısı'ndaki Filistinlilere müdahale

İsrail güvenlik güçlerinin Filistin’i hedef alan saldırıları hız kesmeden sürerken, Filistinliler de İsrail karşıtı gösterilerine devam ediyor. Bir grup Filistinli gösterici, İsrail’in Gazze Şeridi’ni hedef alan saldırılarını protesto etmek için Doğu Kudüs’de bulunan Eski Şehir bölgesinde yer alan Şam Kapısı önünde toplandı. 

Şam Kapısı'nda polis şiddeti

Filistinli protestocuların Şam Kapısı önünde bir araya gelmesine müsaade etmeyen İsrail güvenlik güçleri, protestoculara ses bombası ve plastik mermiler ile müdahalede bulundu. İsrail polisinin plastik mermili müdahalesi neticesinde 1 kişi yaralanırken, 3 kişi ise gözaltına alındı.

Batı Şeria'da gerçek mermi kullanıldı

Diğer yandan, Batı Şeria’da bulunan Beytullahim, Cenin, El Halil ve Ramallah şehirlerinde de Gazze Şeridi'ne destek gösterileri düzenlendi. İsrail güvenlik güçleri, Batı Şeria'daki protestolara gerçek mermilerle müdahalede bulundu. 























Yorumlar (0)