Birleşmiş Milletler'den Filistin hamlesi

BM, İsrail'in saldırıları sebebi ile perşembe günü toplantı yapılacağını duyurdu.

DÜNYA 17.05.2021, 18:12 18.05.2021, 14:14
Birleşmiş Milletler'den Filistin hamlesi

İsrail, abluka altında tuttuğu Gazze'ye günlerdir bomba yağdırıyor.

Masum sivil halkın hedef alındığı saldırılarda bir hafta geride kalırken, 200 Filistinli yaşamını yitirdi. Saldırılarda hayatını kaybeden 200 kişiden 35'ini kadın, 59'unu ise çocuklar oluşturuyor.

BM'den geç kalınmış adım

İsrail güvenlik güçlerinin saldırılarına tepki vermekte bir hayli geciken BM (Birleşmiş Milletler), günler sonra toplantı kararı aldı.

BM Genel Kurulu'nun, İsrail'in Filistin'i hedef alan saldırılarını görüşmek üzere perşembe günü bir araya geleceği kaydedildi.

Filistin'den ABD'ye eleştiri

Diğer yandan Filistin, ABD'nin BMGK'nin (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) Gazze'de ateşkes çağrısı için ortak açıklama gerçekleştirmesine ve toplanmasına engel olma girişimlerini sert bir şekilde kınadı.

Filistin Dışişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, "ABD'nin BMGK'deki pozisyonu kabul etmiyoruz. İsrail'in saldırganlığına bir son vermek için gayretlerimizi sürdürüyoruz." sözlerini sarf etti.

İsrail'in saldırganlığı artıyor

İsrail'in, abluka altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'da ramazan ayında namaz kılanlara saldırması ve Şeyh Cerrah Mahallesi sakinlerini zor kullanarak evlerinden etme planı bölgede tansiyonu yükseltmişti.

Gazze Şeridi'nde konuşlanan Filistinli direniş grupları, İsrail güvenlik güçlerinin işgali altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden geri çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00'e dek müddet tanımıştı.

İsrail güvenlik güçlerinin Şeyh Cerrah ve Mescid-i Aksa'dan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları, İsrail'e binlerce roket atmıştı. Bu durum üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ni hedef alan 'Surların Muhafızı' ismiyle askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu. 

Yorumlar (0)