Omicron alarmı: Uyarı seviyesi 4’e yükseltildi

İngiltere'de Omicron varyantı vakalarının hız bir şekilde artmasının akabinde alarm düzeyinin 3'ten 4'e çıkarıldığı bildirildi.

DÜNYA 13.12.2021, 00:49
Omicron alarmı: Uyarı seviyesi 4’e yükseltildi

İngiltere Başsağlık yetkilileri tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Sağlık Güvenliği Kurumu'nun önerisi ve ülkede Omicron vakalarındaki hızlı yükseliş sebebiyle alarm düzeyinin ikinci en yüksek kademe olan 4'e çıkarıldığı bildirildi.

Söz konusu açıklamada, "Erken bulgular, Omicron varyantının Delta varyantına kıyasla çok daha hızlı bir şekilde yayıldığını ve aşı korumasını düştüğünü gösteriyor." denildi.

"Hastaneye yatışlar arttı"

Omicron varyantının etkisine dair verilerin ilerleyen haftalarda netlik kazanacağı kaydedilen açıklamada, yeni varyant sebebiyle hastaneye yatışların halihazırda başladığı ve hızla yükselmesinin ihtimal dahilinde olduğu belirtildi.

Bahse konu açıklamada, "NHS (Ulusal Sağlık Sistemi) an itibarıyla esas olarak koronavirüs dışı sebeplerle baskı altında. Artış gösteren bulaşıcılık ve düşüş gösteren aşı etkinliğiyle yayılan Omicron'la, bu baskının yakın zamanda arttığına şahit olacağız." sözlerine yer verildi.

5 kademeli olan alarm düzeyinin 4'e çıkarılması, sağlık yetkililerinin koronavirüsün bulaşma oranlarının yüksek olduğu kanaatine vardığı ve sağlık sistemine baskı uygulandığı manasına geliyor.

Yeni varyant 1898 kişide görüldü

Ülkede dün itibarıyla 633 Omicron vakası tespit edilmiş,  toplam vaka sayısı ise 1898'e yükselmişti.

Hükümet, Omicron sebebiyle uzaktan çalışma, kapalı mekanlarda maske kullanma ve gece kulüpleri gibi mekanlara girişte aşı pasaportu tedbirlerini uygulamaya koyma yönünde kararlar almıştı.

İngiltere, '170 bini aşkın ölümde Avrupa'da COVID-19 kaynaklı en fazla ölümün görüldüğü ülke' konumunda.

Yorumlar (0)