Kanada’da Müslüman anne ve kıza İslamofobik saldırı düzenlendi

Kanada'da bir vatandaş, otoparkta yürüyen Müslüman anne ve kızının üzerine aracını sürerek ırkçı hakaretlerde bulundu. Şahıs, polisler tarafından gözaltına alındı. 

DÜNYA 14.07.2021, 07:55
Kanada’da Müslüman anne ve kıza İslamofobik saldırı düzenlendi

Kanada'nın Hamilton eyaletinin Ancaster Meadowlands bölgesindeki bir otoparkta yürüyen Müslüman anne ve kızının üzerine İslamofobi düşünceli bir kişi, aracını sürdü. 62 yaşındaki anne ve 26 yaşındaki kızı, caddenin karşısına doğru koşup çalıların arkasına saklandı. Anne ve kızının anlatımına göre şahıs, onları bulduğunda öldüreceğini belirtti. 

Kadınlardan birinin çığlık atarak koşması üzerine çevredekiler saldırgan kişiye müdahale etti. Olay yerine derhal polis çağırıldı Hamilton polisi, görgü tanıklarından ve anne ile kızının ifadelerinden yola çıkarak saldırganı kısa sürede yakaladı. 



Başörtülü anne ve kızına hakaretler yağdırdı 

Araç sürücüsünün anne ve kızına karşı ırkçı hakaretlerde bulunduğu bildirildi. Kimliği açıklanmayan 40’lı yaşlardaki kişinin karakoldaki ifade süreci devam ediyor. 

Kanada Müslümanları Ulusal Konseyi (NCCM), ailenin adına hazırlanan basın açıklamasını yazılı olarak basına dağıttı ve ailenin kimlik bilgilerinin açıklanmamasını istedi. Ailenin yazılı açıklaması ise şu şekildeydi: “Ailemize yapılan saldırı bizi sarstı ama kırılmadık. Açık konuşmak gerek ki bu kişi ailemizi terörize etmeye kalktı. Bu şahıs, tehlike saçarak aracını üzerimize sürdü ve bize küfürler etti. Bize karşı İslamofobik ve ırkçı hakaretlerde bulundu ve öldürmekle tehdit etti.” 



Aile, Kanada hükümetine çağrıda bulundu 

Ailenin yazılı açıklamasında şunlara da yer verildi: “London kentindeki saldırının ardından ailemiz son derece korktu. Artık yeter! Hükümet bu olaylara karşı daha güçlü adımlar atmalıdır. Ailemiz zarar görebilirdi. Biz artık bu tarz olayların olmasını istemiyoruz.” 

London’da aynı aileden 4 kişi öldürülmüştü 

Kanada’nın Ontario eyaletine bağlı olan London’da 8 Haziran 2021 tarihinde kaldırımda yürüyen Müslüman bir aileye saldıran kişi, aynı aileden 4 kişinin ölümüne sebep olmuş ve 9 yaşındaki bir çocuğu da ağır yaralamıştı. 

Yorumlar (0)