Kanada Başbakanı’ndan “Müslümanların yanındayız” mesajı 

Kanada’da Müslümanları hedef alan kazanın ardından Başbakan Trudeau’dan “İslamofobinin karşısında, Müslümanların yanındayız.” mesajı geldi. 

DÜNYA 08.06.2021, 12:41 09.06.2021, 10:48
Kanada Başbakanı’ndan “Müslümanların yanındayız” mesajı 

Bu sabah saatlerinde Kanada’nın London eyaletinden gelen bir haber, Müslüman coğrafyasında büyük tepkilere neden oldu. İslamofobik bir kişi, Müslüman ailenin üzerine araç sürmüş ve aileden birkaç kişinin vefat etmesine sebep olmuştu.

Kanada başta olmak üzere pek çok ülkeden, “Müslümanların yanındayız, İslamofobinin karşısındayız.” mesajı verilirken Başbakan Trudeau de bir mesaj yayınladı. Kanadalı siyasetçiler de baş sağlığı dilerken, Müslümanların yanında olduklarını belirten mesajlar yayınladılar.

“Dehşet içindeyim”

Trudeau, saldırının ülke gündemine bomba gibi düştüğünü ve haberi duyduğunda dehşete kapıldığını belirtti. London’dan gelen üzücü haberden sonra Trudeau, şu açıklamaları yaptı: “Bugün, nefret eylemi ile teröre maruz kalanların sevdikleri için buradayız. Yaralı olarak hastaneye nakledilen çocuk için de buradayız. Siz iyileşirken bizim aklımız da kalbimiz de sizinle olacak. London’daki ve tüm ülkedeki Müslümanların yanınızdayız. İslamofobinin ülkemizde yeri yoktur. Bu alçak nefretin son bulması gerekiyor.”



İslamofobi ile mücadele

Saldırının duyulmasının ardından siyasetçiler de mesajlarını yayınlandı. London Belediye Başkanı, “Yas tutanlar için buradayız” ifadeli paylaşım yaparken “İslamofobi ile mücadele edeceğiz.” mesajını da verdi. 

Muhafazakar Parti Lideri Erin O’Toole, “Müslüman bir ailenin inancı sebebiyle öldürülmesi hem korkunç hem de yürek parçalayıcı. Bu aşağılık eylemler, kınanmalıdır. İslamofobik eylemlerin Kanada’da yeri yoktur. Müslüman halkların yanındayız.” cümleleri ile bir paylaşım yaptı.

Muhalefet partisi Yeni Demokrat Parti Lideri Jagmeet Singh: “Gelen haberler oldukça ürkütücü. Yürüyüşe çıkan Müslüman aile, inancı sebebiyle öldürüldü. Bu eylem hem terör hem de İslamofobik bir eylemdir. Müslüman halklar ile bu nefrete karşı her zamandakinden daha fazla karşı durmalıyız.”



“Çocuklarımız için korkuyoruz”

London Müslümanlar Derneği Başkanı Saboor Khan: “Duyduğum haber karşısında yıkıldım. Çocuklarımız için, Müslümanlar için, başörtüsü takan kardeşlerimiz için, Müslümanlığa uygun şekilde giyinen herkes için korkuyoruz. Bu bir terör eylemidir.”

Vefat eden 4 aile üyesi için bu gece saatlerinde bir anca töreni düzenlenecek. 

Yorumlar (0)