Kanada'da 'İslamofobik' saldırı: 4 ölü

Kanada’nın Ontario eyaletinde ikamet eden Müslüman aileden 5 kişiye kaldırımda yürüdükleri esnada bir sürücünün aracıyla çarpması sonucu aile üyelerinden 4’ü yaşamını yitirdi, 1 çocuk yaralandı. Güvenli güçleri, olayın İslamofobik sebeplerle yapılmış olabileceği üzerinde duruyor.

DÜNYA 08.06.2021, 00:34 08.06.2021, 10:14
Kanada'da 'İslamofobik' saldırı: 4 ölü

Kanada’nın Ontario eyaletine bağlı olan London şehrinde dün yerel saatle 20.40 sıralarında Müslüman bir aileye Hyde Park Yolu üzerinde kaldırımda yürüdükleri esnada bir sürücü aracı ile çarptı. Çarpmanın etkisi ile aile mensuplarından 2’si kadın toplam 4 kişi yaşamını yitirirken, 1 çocuk da yaralandı. Saldırıda ağır şekilde yaralanan çocuğun hastanede tedavi altına alındığı belirtildi.

Görgü tanıkları, saldırının akabinde olay mahallinden hızla kaçmaya çalışan siyah bir araç olduğunu dile getirirken, 20 yaşındaki erkek sürücü Nathanial Veltman olay bölgesinden 7 kilometre uzaklıkta bir alışveriş merkezinin otoparkında kıskıvrak yakalandı.

"Planlı ve önceden tasarlanmış"

London Polis Şefi Steve Williams, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bunun planlı ve önceden tasarlanmış, nefret odaklı bir eylem olduğuna ilişkin kanıtlar var. Saldırıya uğrayan aile Müslüman olduğu için hedef alındıklarını düşünüyoruz." sözlerini sarf etti.

Bugün çıkarıldığı mahkeme tarafından Veltman hakkında, 4 cinayet ve bir cinayet girişimi gerekçesiyle dava açıldığı, terörizm suçlamasının da davaya eklenebileceği öğrenildi.

Yorumlar (0)