Kanada Başbakanı: Bu bir 'terör' saldırısıdır

Başbakan Trudeau, Ontario'da önceki gün aynı aileden 4 Müslüman'ın katledildiği minibüslü saldırıyı 'terör saldırısı' olarak tanımladı.

DÜNYA 08.06.2021, 18:39 09.06.2021, 17:50
Kanada Başbakanı: Bu bir 'terör' saldırısıdır

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kanada Parlamentosu'nun alt meclisi Avam Kamarası'nda gerçekleştirdiği konuşmada, "Bu katliam bir tesadüf değildi. Bu, ülkemizden birinin kalbinde nefretle motive edilen bir terör saldırısıydı." şeklinde konuştu.

Pazar akşamı gezmesine çıkan ailenin evine dönemediğini dile getiren Trudeau, "Hayatları acımasız, küstahça ve korkak bir şiddet eylemiyle alındı." sözlerini sarf etti.

Trudeau’nun bu akşam saldırının düzenlendiği London kentine giderek, kurbanlar için organize edilen anma törenine iştirak edeceği bildirildi.


(Kanada Başbakanı Justin Trudeau)

4 can kaybı, 1 yaralı

Kanada'nın Ontario eyaletine bağlı olan London şehrinde, 6 Haziran akşamı, aracını kaldırımdaki yayaların üzerine doğru süren minibüs sürücüsü, aynı aileden 4 kişinin hayatını kaybetmesine ve 9 yaşındaki bir erkek çocuğunun da ağır şekilde yaralanmasına sebep olmuştu.

Nathanial Veltman adlı 20 yaşındaki şahıs, olay mahalline 6 kilometre uzaklıktaki Cherryhill Bulvarı'nda kıskıvrak yakalanarak gözaltına alınmıştı.

London Polisi tarafından gerçekleştirilen açıklamada, söz konusu saldırının, ailenin Müslüman olmasından dolayı düzenlendiğine inanıldığı açıklanmıştı.

Veltman dün mahkemeye çıkarılmış ve hakkında 4 cinayet ve bir cinayete teşebbüs gerekçesiyle dava açıldığı bildirilmişti.

Yorumlar (0)