Kanada’da öldürülen Müslüman aile için anma töreni düzenlendi 

Kanada London’da öldürülen Müslüman aile üyeleri için anma töreni düzenlendi. Tören sırasında, kazanın gerçekleştiği yere pek çok çiçek konuldu ve herkesin kendi inancında dua ettiği görüldü. 

DÜNYA 09.06.2021, 07:38 10.06.2021, 10:55
Kanada’da öldürülen Müslüman aile için anma töreni düzenlendi 

Kanada Ontario eyaletine bağlı London şehrinde yürüyüş yapan Müslüman bir aileye, araba çarpmıştı. Minibüs şoförü, İslamofobi yanlısı olduğu için aileye bilerek çarptığını kabul etmiş ve olayın ardından yakalanarak gözaltına alınmıştı.



Arabanın çarptığı aileden 4 kişi vefat etmiş ve bir çocuk ise hastanede tedavi altına alınmıştı. 



Tören düzenlendi

Kanada Başbakanı Justin Trudeau başta olmak üzere cumhuriyetçi ve demokrat siyasiler ile muhalefet partileri de “Müslümanların yanında ve İslamofobinin karşısında olduklarını” belirten açıklamalar yapmışlardı. Başbakan Trudeau, “Bu terör ve şiddet saldırısı ülkede, büyük bir trajedi uyandırdı. Dehşete düştük. Ailemizi anmak için tören düzenleyeceğiz.” şeklinde konuşmuştu. 



“Seviye evet nefrete hayır” 

Türkiye saati ile gece saatlerinde, aile üyelerinin vefat ettiği sokakta anma töreni düzenlendi. İki caddenin kesiştiği köşeye onlarca buket çiçek, vefat eden çocuklar için pek çok oyuncak bırakılırken mumlar yakıldı. Ayrıca kağıtlarda yazan “Sevgiye evet nefrete hayır” sözleri de dikkat çekti. 

Yorumlar (0)