Kanada’da Müslüman ailelerin evinde yangın çıktı: 7 can kaybı

Kanada Alberta’da bir evde yangın çıktı. Aynı evde kalan iki Müslüman aileden 4’ü çocuk 7 kişi hayatını kaybetti. 5 kişi ise evden kaçmayı başardı. 

DÜNYA 03.07.2021, 08:05 04.07.2021, 09:43
Kanada’da Müslüman ailelerin evinde yangın çıktı: 7 can kaybı

Kanada Alberta’daki Chestermere şehrinde bir evde yangın çıktı. İki Müslüman ailenin birlikte yaşadığı evde 4’ü çocuk olmak üzere 7 kişi yanarak can verdi. Evde kalan 5 kişi ise canlarını kurtarmayı başardı. Bir yetişkin ve 4 çocuktan oluşan 5 kişinin kurtulduğunu ve yangın haberini ise Kanada İslam Yüksek Konseyi üyesi İmam Syed Soharwardy verdi.



Soharwady: “Ölen en küçük çocuk 4 yaşındaydı” 

Soharwady, yangın hakkında detaylı bilgileri verdi. Ailelerden birinin uzun süredir bu evde yaşadığını ve diğerinin de Ontario kentinden buraya yeni taşındığını belirtti. Soharwady: “Ölenlerden 4’ü çocuk ve en küçük çocuk da 4 yaşındaydı. Diğer iki çocuğun ise 12 yaşında bir kız ve 12 yaşında bir erkek olduğunu öğrendi. Ölen yetişkinler arasında 38 yaşında bir kadın ve 35 yaşında bir erkek var.” 



Yangının sebebi bilinmiyor 

Yangın sonucunda kesin olan şeyler, vefat edenlerin ve kaçanların sayısı ile ölen 5 kişinin yaşları ve cinsiyetleri. Yangın, çıkış nedeni ve hasar hakkında ayrıntılı bilgi bulunmuyor. İtfaiye ekipleri evin çevresinde bulunurken polis soruşturması başladı. Yangında hayatını kaybedenlerin isimleri ise henüz açıklanmadı. 

Yorumlar (0)