Kral Charles’dan askeri veto: Harry’nin görevi devredilecek

Son zamanlarda kanserle mücadele eden Kral Charles'ın, Prens Harry'nin askeri görevini Prens William'a devredeceği açıklandı.

DÜNYA 09.05.2024, 16:12 11.05.2024, 09:12 Buse Önder
Kral Charles’dan askeri veto: Harry’nin görevi devredilecek

Kral Charles, İngiltere'deki kraliyet görevlerini bırakarak ABD'ye taşınan Prens Harry ile ilgili önemli bir adım attı. Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kral III. Charles, Harry'nin Ordu Hava Kuvvetleri Kurmay Albaylığı görevini ağabeyi Prens William'a devredecek.

Devir işlemi, resmi olarak 13 Mayıs'ta Middle Wallop'taki Ordu Havacılık Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

‘Galler Prensi’ ünvanını alacak

Sarayın yaptığı açıklamada, "Kral, Ordu Hava Kuvvetleri Kurmay Albaylığı görevini resmi olarak Majesteleri Galler Prensi'ne devredecek" ifadelerine yer verildi.

Ayrıca açıklamada, Charles'ın Galler Prensi ünvanı taşıdığı süreçte, 31 yıl boyunca kurmay albaylık görevini üstlendiği vurgulandı. Kraliçe Elizabeth'in ölümünün ardından tahta çıkması durumunda, William'ın "Galler Prensi" ünvanını alacağı belirtilmişti.

Sarayın kapıları kapandı

Prens Harry, Invictus Oyunları'nın 10. yıldönümünü kutlamak üzere Londra'ya gitmişti. Ancak bu kez sarayın kapıları ona kapandı.

Harry'nin sözcüsü yaptığı açıklamada, "Kral Charles'ın yoğun programı nedeniyle bu hafta bir görüşmenin mümkün olamayacağını" söyledi. Sözcü, "Dük elbette babasının programını ve diğer çeşitli önceliklerini anlıyor ve onu yakında görmeyi umuyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)