İsrail: Türkiye'yi endişeyle izliyoruz

Akdeniz'deki yetki alanları ile ilgili Türkiye ile Libya arasında imzalanan mutabakat İsrail'i rahatsız etti.

DÜNYA 05.12.2019, 14:27
İsrail: Türkiye'yi endişeyle izliyoruz

Türkiye ile Libya UMH (Ulusal Mutabakat Hükümeti) arasında imzalanan Akdeniz'de Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat, İsrail yönetiminde rahatsızlığa sebep oldu. 

İsrail Dışişleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada, Türkiye'nin Akdeniz'de attığı son adımların İsrail tarafından "endişeyle izlendiği" vurgulandı.

"Türkiye kanunları görmezden geliyor"

İsrail'in Yunanistan ile iş birliğine büyük önem verdiği ve Tel Aviv'in Atina yönetiminin yanında olduğunun altı çizilen açıklamada şu ifadelerine yer verildi:
"Türkiye uluslararası deniz kanunlarını görmezden gelerek bölgede barış ve istikrarı tehlikeye atıyor. İsrail, Yunanistan'ın deniz yetki alanına tam destek verdiğini yinelemektedir ve bu hakları ihlal edecek her türlü girişimin karşısındadır."

27 Kasım'da Türkiye ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) arasında "Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası" ile iki ülkenin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının muhafazasını hedefleyen "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası"nın imzalandığı duyurulmuştu.

Yorumlar (0)