Akdeniz'de dengeleri değiştiren anlaşmanın ayrıntıları

Türkiye ile Libya arasında imzalanan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası'nın detayları ortaya çıktı.

DÜNYA 05.12.2019, 13:58 05.12.2019, 14:15
Akdeniz'de dengeleri değiştiren anlaşmanın ayrıntıları

Son günlerde Doğu Akdeniz'de yükselen tansiyonun ortasında Türkiye ile Libya bir araya gelmiş, taraflar arasında Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin elini oldukça rahatlatan "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" imzalanmıştı.

Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler ve Denizcilik-Havacılık-Hudut Genel Müdürü Çağatay Erciyes, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Libya ile Türkiye arasında imzalanan söz konusu anlaşmanın belirlediği noktaları harita üzerinden paylaşmıştı. Bu haritaya göre Türkiye ve Libya arasında belirlenen kıta sahanlığı ve münhasır ekonomik bölge sınırları E ile F noktalarıyla gösteriliyordu.

Muhtıra'nın detayları

Türkiye ile Libya arasında imzalanan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası'nın detayları ortaya çıktı. Anlaşma metni, maddeleri ve diğer detaylar şu şekilde:

  

Libya ile imzalanan Akdeniz'de Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası Kanun Teklifi TBMM Dışişleri Komisyonunda sabah saatlerinde kabul edilmişti.

Yorumlar (0)