İngiliz sunucu Greta'yı hedef aldı: Kapa çeneni ve okuluna dön!

İngiliz sunucu Jeremy Clarkson, İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg'i hedef göstererek, "Kapa çeneni ve okula dön" diye seslendi. Clarkson, iklim değişikliğini kabul etmeyen isimlerden biri.

DÜNYA 05.12.2019, 14:32
İngiliz sunucu Greta'yı hedef aldı: Kapa çeneni ve okuluna dön!

İngiliz sunucu Jeremy Clarkson, 16 yaşındaki İsveçli aktivist Greta Thunberg'e sert tepki gösteren isimlerden biri oldu. Clarkson, Greta için "deli ve tehlikeli" ifadelerini kullandı. Aynı zamanda genç iklim aktivistine "Kapa çeneni ve okula dön” diye seslendi.

59 yaşındaki sunucu Jeremy Clarkson, otomobil programı The Grand Tour’un son sezonunun tanıtımı için Avustralya'ya gitti. İngiliz sunucu, "O deli ve tehlikeli ve aptallığıyla küçük çocukların uykusuz geceler geçirmesine yol açıyor. Bence okula geri dönmeli ve çenesini kapatmalı." diye konuştu.

"Huysuz İsveçli"

Jeremy Clarkson, birkaç gün önce Independent gazetesine yaptığı açıklamada, Greta Thunberg için "budala aptal" yorumunda bulunmuştu. 

İsveçli iklim aktivistinin "çocukluğunun ve hayallerinin çalındığına" yönelik yaptığı duygusal konuşmaya tepki gösteren Clarkson, Greta'yı "Etrafta koşturup 'Hepimiz öleceğiz' naraları atan huysuz İsveçli" olarak nitelendirmişti. 

Genç aktivistin çevreye daha az zarar veren seyahat tercihlerini de eleştiren sunucu, "Yelkenliyle okyanus aşarak bir şey başarılamaz." ifadesini kullanmıştı. 

Clarkson, uzun bir süre küresel ısınmaya ilişkin tüm bilimsel verilere karşı çıkmış, Asya’nın güneydoğusunda yaptığı çekimlerin ardından görüşünü değiştirdiğini kaydetmişti. 
 

Yorumlar (0)