"Türkiye'de tekrar toplanacağız"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Suriye, Libya ve diğer konularda E3 ülkeleri olarak Türkiye ile diyaloğu sürdürmeye karar verdik. 2020'nin ilk üç ayında muhtemelen Türkiye'de tekrar bir araya geleceğiz" açıklamasını yaptı.

DÜNYA 04.12.2019, 21:18
"Türkiye'de tekrar toplanacağız"

Macron, Suriye, Libya ve diğer konuları görüşmek üzere İngiltere, Fransa ve Almanya olarak, gelecek yılın ilk üç ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tekrar bir araya geleceklerini söyledi.

Macron, Londra'da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'nden sonra basın toplantısı gerçekleştirdi.

"Türkiye ile terörün tanımı konusunda anlaşmamız mümkün değil"

"NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti" yönündeki ifadesini, zirvede ülkelerin maddi katkılarının konuşulmaması için kullandığını kaydeden Macron, "Türkiye ile terörün tanımı konusunda bir konsensüsün oluşması mümkün değil" açıklamasını yaptı. Macron, Avrupa'nın savunmasını önemsediğini fakat bunun NATO'ya alternatif olmadığını belirtti.

Macron, "Avrupa'nın istikrarı ve güvenliği ancak Rusya ile sağlam bir ilişki kurarak garanti edilebilir." dedi.

Avrupa'nın istikrar ve güvenliğinin önemli olduğunu belirten Macron, Rusya'nın artık NATO'nun düşmanı olmadığını söyledi.

"Türkiye'de tekrar bir araya geleceğiz"

Macron, "Türkiye'nin güvenliği ve terörün bedelini ağır ödemesine duyduğum saygı ve müttefiklik ilişkimiz kapsamında, DAEŞ'in yeniden canlanmaması adına Suriye'nin kuzeydoğusundaki durum ile ilgili diyaloğun güçlendirilmesi gerekiyor. Bu konuda diyalog eksikliği oldu ve müttefikler arasında saygıda kusur edildi" dedi.

Macron, dün yapılan Dörtlü Zirve'yi anımsattı ve "Suriye, Libya ve diğer konularda E3 ülkeleri olarak Türkiye ile diyaloğu sürdürmeye karar verdik. 2020'nin ilk üç ayında muhtemelen Türkiye'de tekrar bir araya geleceğiz" diye konuştu.

Yorumlar (0)