İsrail'in Batı Şeria planına AB'den kınama!

İsrail hükümeti, Batı Şeria'da 4 bin yeni Yahudi yerleşim yerinin yapılmasına izin verdi. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail'in bu kararını kınadı.

DÜNYA 12.05.2022, 21:55 13.05.2022, 14:41 Hakan Öksüz
İsrail'in Batı Şeria planına AB'den kınama!

Doğu Kudüs ile Batı Şeria'da son zamanlarda artan gerilim, İsrail'in bölgede 4 bin yeni konut yapılmasına izin vermesiyle had safhaya çıktı. İsrail hükümeti, yapılması yasal olmayan Yahudi yerleşim birimlerinin bölgede inşa edilmesine izin verdi.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail'in bu yerleşim birimlerinin yapılmasına onay vermesini kınadı. 

Açıklamada, "İşgal altında bulunan Batı Şeria'da en az 4 bin 400 konut inşa ediliyor. Bölgedeki yasal olmayan yapıların artması ve bunun İsrail hükümetinin kontrolünde gerçekleşmesini kınıyoruz." denildi.

"Gerilimi artırıcı bu kararlar tamamen tutarsız"

Bölgede iki devletli bir çözüm yolunun arandığını bildiren Josep Borrell, İsrail hükümetinin aldığı gerilimi artırıcı kararların bütünüyle tutarsız olduğunu kaydetti. İsrail ile Filistin arasında gerçek bir barış sürecinin başlatılması için itidalli davranılması gerektiği aktarıldı.

Yorumlar (0)