İsrail Başbakanı'na mermi kovanlı tehdit mektubu!

İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in evine mermi kovanı içinde bir tehdit mektubu gönderildi. İsrail polisi, mektubu gönderen kişi veya gruplar hakkında araştırma başlattı. Sosyal medyadan paylaşımda bulunan Başbakan Bennett, "Siyasi arenadaki ateşi düşürmemiz lazım. İtidalli olun." dedi.

DÜNYA 26.04.2022, 22:13 26.04.2022, 22:25 Hakan Öksüz
İsrail Başbakanı'na mermi kovanlı tehdit mektubu!

Önceki hafta Mescid-i Aksa'da yaşanan şiddet olayları gündemde yankı uyandırmıştı. Bölgedeki Filistinlilerin otobüsleri taşladığını ve huzursuzluk çıkardığını kaydeden İsrail Başbakanı Naftali Bennett, polise "tam yetki" verdiklerini söylemişti. 

Mescid-i Aksa'ya baskın yaparak Filistinlileri dışarı çıkarmıştı. Çıkan olaylarda onlarca kişi yaralanmış, yüzlerce kişi ise gözaltına alınmıştı.

Koruma sayısı artırıldı

İsrail polis gücü, Başbakan Naftali Bennett'in Raanana şehrindeki evine bir tehdit mektubu gönderildiğini bildirdi. Mektubun içinde bir mermi kovanının bulunduğunu bildiren İsrail polisi ve İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet (Şabak), "Mektubun nereden ve kimler tarafından gönderildiğini araştırıyoruz. Başbakan Bennett ve ailesine tahsis edilen koruma sayısı artırıldı." ifadelerini kullandı.

Aldığı mermi kovanlı tehdit mektubu hakkında Twitter'dan paylaşımda bulunan Başbakan Bennett, bu ve benzeri zorbalık girişimlerinin cezasız kalmayacağını söyledi.

"Siyasi arenadaki ateşi düşürmemiz lazım"

Bennett, "Sadece liderlerin değil vatandaşların güvenliği de tehlikede. Siyasi çekişme derinleşebilir. Bu siyasetin doğasında var. Ancak hiçbir zaman ölüm tehdidi seviyesine erişmemeli. Ben Başbakan olduğum kadar bir kocayım ve babayım. Siyasi arenadaki ateşi düşürmemiz lazım. Sosyal medyadan paylaşım yapan siyasilere çağrıda bulunuyorum. Daha itidalli olun. Tek evimiz İsrail, onu ateşe atmayalım." paylaşımında bulundu.

Yorumlar (0)