İstanbul’da skandal! Öğretmene "kötü not" dayağı

Esenler’de bir ortaokulda çocuğu sınavdan kötü not alan veli, okula giderek öğretmeni darp etti.

YAŞAM 25.04.2024, 14:38 Şeyda Gül
İstanbul’da skandal! Öğretmene "kötü not" dayağı

Esenler Ayvalıdere Ortaokulu’nda 23 Nisan kutlamaları öncesinde iddiaya göre, okulda Türkçe öğretmeni olarak görev yapan Ozan Kaya’nın yaptığı sınavdan bazı öğrenciler kötü not aldı. Çocuğunun kötü not almasına sinirlenen veli, okula gelerek öğretmeni darp etti. Veli ve öğretmen arasında yaşananları görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Öğretmen hafif şekilde yaralandı

Okula intikal eden ekipler, kaşı ve dudağı patlayan öğretmen Ozan Kaya’yı ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Taraflar birbirinden şikayetçi oldu.

Bir öğrencinin notunu sıfır girdi diye velisi gelmiş

Darp edilen öğretmenin öğrencisi Öznur Güneyli, yaptığı açıklamada 23 Nisan’da gösteriden önce bir kavga olduğunu ifade etti. “Ozan hocamı çok severim. Hocalara ve öğrencilerle bir sorunu yoktu. Notlarımızda da bir problem olmuyordu. Bize bağırıp kızmıyordu” diyen Güneyli, okulda herkesin Ozan hocayı çok sevdiğini söyledi. Bir öğrencinin notunu sıfır girdi diye velisinin geldiğini anlatan Güneyli, “2 erkek öğretmene vurmuşlar. Ozan hocanın sadece kaşı ve dudağı patlamış” ifadelerini kullandı.

Aldığımız notları hep fazlasına tamamlayan bir öğretmendi

Öğretmen Kaya’nın öğrencisi Beril Öz ise Ozan hocanın bir öğrenciye sıfır verdiğinin söylendiğini duyduklarını anlattı. Daha sonra 2 velinin 23 Nisan gösterisinin başlangıcında Ozan hoca ile kavga ettiğini anlatan Öz, bu kavga sonucunda kaşının patladığı ve gözünün morardığı anlattıklarını söyledi. “Ozan hoca çok iyi birisiydi. Sıfır vermeyi bırak sınıftan geçirmemezlik bile yapmıyordu” diyen Öz, aldıkları notların hep fazlasına tamamlayan bir öğretmen olduğunu kaydetti.

Öğretmenin kaşı açılmıştı

Öğretmeni darp edildikten sonra gördüğünü ifade eden esnaf Erkan Sevinç, dün iş yerini açtıklarını ve önce polis sonra ambulans geldiğini söyledi. Gidip baktıklarında öğretmenin darp edildiğini gördüklerini dile getiren Sevinç, öğretmenin kaşının açıldığını vurguladı. “Sonra veli gitmiş herhalde. Öğretmeni ambulansa aldılar. Öğretmen biraz yerde hırpalanmış, üstü başı tozdu” diyen esnaf, öğretmenin durumunun iyi olduğunu belirtti. Araca yürüyerek gittiğini kaydeden Sevinç, “Biraz boğuşmuşlar” dedi.

Ambulans öğretmeni hastaneye götürmüş

Olayla ilgili konuşan esnaf Habip Sabancı ise saat 12 gibi iş yerlerini açtıklarını belirtti. Okul içerisinde hengame var dediklerini aktaran Sabancı,bir velinin bir öğretmenle tartışıp darp ettiğini söylediklerini anlattı. Daha sonra ambulans ve polis ekiplerinin geldiğini dile getiren Sabancı, öğretmenin kaşının patladığını, gözünden yaralandığını ifade etti. Sonra ambulans öğretmenin hastaneye götürüldüğünün bilgisini veren Sabancı, “Birbirlerinden şikayetçi olmuşlar. Sebebini bilmiyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)