İsrail’in kuruluş gününü bahane ederek Mescid-i Aksa’ ya saldırdılar

Yüzlerce fanatik Yahudi ve beraberinde gelen İsrail polisi, İsrail'in kuruluş günü olduğunu bahane ederek işgal altında olan Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

DÜNYA 05.05.2022, 10:29 05.05.2022, 11:13
İsrail’in kuruluş gününü bahane ederek Mescid-i Aksa’ ya saldırdılar

Fanatik Yahudilerin gerçekleştireceği baskın öncesinde Mescid-i Aksa'nın etrafına yüzlerce İsrail polisi konumlandı. Bunun yanı sıra polis tarafından Harem-i Şerif’e Filistinlilerin giriş yapmasına engel olundu.

İsrail polisi gerçekleştirilen baskın esnasında Aksa'da ibadet amaçlı olarak gelen Filistinli Müslümanlara şiddet gösterdi ve darp etti. Daha sonrasında vatandaşları nezaret altına almaya uğraştı.

Kıble Mescidi ’ne hapsettiler

İsrail güçleri tarafından, ibadetlerini yapan kişilere karşı plastik mermi ve gaz bombası sıkılırken Filistinli Müslümanlar ise yaşananlara sloganlarla cevap verdi.

Müdahalede bulunulan birçok miktarda Filistinliyi zorluklarla Kıble Mescidi ’ne götüren İsrail polisi, insanların üzerine mescidin kapılarını zincirledi ve ibadet eden kişileri içeriye kapattı.

İsrail askerlerinin beraberindeki, Fanatik Yahudiler tarafından gerçekleştirdiği baskında etrafta bulunan Müslüman gençlerde bir araya geldi. Birliktelik sağlayan gençler, Mescid-i Aksa adına sloganlar atarak tepki gösterdi.

İsrail bayrağı açmaya çağrı yapılmıştı

İsrail’de bulunan fanatik Yahudi yerleşimci grupları tarafından İsrail'in kuruluş senesinin gelmesi sebebiyle Mescid-i Aksa'ya birçok defa büyük baskınlar düzenleyerek, Mescid-i Aksa'da milli şarkılarını söyleyerek İsrail bayrağı açmak için çağrı yapmıştı.

Yapılan bu çağrılar sonrasında, Filistinli din adamları ve aktivistler ise Filistinli Müslümanların Mescid-i Aksa’ya yapacakları ziyaretleri fazlalaştırmasını ve burada bulunmasına dair talepte bulunmuştu.

Yorumlar (0)