İsrail hastane ve mülteci kaplarını vurmaya devem ediyor

İsrail-Gazze çatışmaları 7. haftada da devem ediyor. Gazze'deki Endonezya Hastanesi dün saldırıya uğramıştı ve bunun üzerine buradaki 200 hasta Han Yunus'a nakledildi. Bombardımanı gecede sürdüren İsrail, bugünde Nusayrat Mülteci Kampı’nı hedef aldı. En az 17 Filistinli öldü. İsrail ordusu, Hamas'a ait olduğunu iddia ettiği yeni görüntüleri de paylaştı.

DÜNYA 21.11.2023, 13:29 Hanife
İsrail hastane ve mülteci kaplarını vurmaya devem ediyor

İsrail-Gazze çatışmaları 7. haftada da devem ediyor…

İsrail ordusu dün Endonezya hastanesini tanklarla vurdu. Faaliyet dışı kalan hastaneden yaklaşık 200 hasta güneydeki Han Yunus'ta Nasır Hastanesine tahliye edildi.

Uluslararası Kızıl Haç Örgütü’nün açıklamasına göre, Endonezya hastanesinde en az 400 hastanın daha kaldığını söyledi.

İsrail savaş uçakları gece Gazze'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampını da vurdu. Çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti.

Şifa Hastanesi’nde aradığını bulamayan İsrail ordusu bu kez de Gazze'deki bir camiden görüntü paylaştı. Caminin altında Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'na ait tüneller olduğu ve çok sayıda patlayıcının da bu caminin altında üretildiği iddia edildi.

Görüntülerde, İsrail güçlerine saldırı düzenlediği iddia edilen binaların vurulma anları da yer aldı. İsrail ordusunun paylaştığı tek görüntü bu değildi. Videoda Lübnan'ın güneyinde, Hizbullah'a ait olduğu öne sürülen hedeflerin havadan vurulma anları da vardı.

Ateşkes ve Esir Takası

Bölgede ateşkes ve esir takası için çabalar da sürüyor. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby, esirlerin bir bölümünün serbest bırakılması için umutlu olduklarını kaydetti. Kirby, "Anlaşmaya hiç olmadığı kadar yakınız" dedi.

‘6 Tanker Yakıt Gazze’ye Giriş Yaptı’

Kirby, yakıt dolu 6 tankerin, Mısır'dan Gazze Şeridi'ne giriş yaptığını söyledi. Yakıtın, gıda dağıtımı ve hastanelerdeki jeneratörlerde kullanılacağı açıklandı. Ancak Birleşmiş Milletler yetkililerine göre çok daha fazla yardıma ihtiyaç duyuluyor.

Genel Sekreter Antonio Guterres ise bir kez daha çocuk ve kadın ölümlerine dikkat çekti. Guterres, "Göreve geldiğimden beri, benzeri görülmemiş sivil ölümlere tanıklık ediyoruz" dedi.

Yorumlar (0)