RTÜK'ten 2 televizyon kanalına idari para cezası

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), özel hayatın gizliliğini ihlal eden ve kişisel verilerin ifşasına yol açan görüntüler ile eleştiri sınırlarını aşan ifadeler kullanan televizyon kanallarına idari para cezası uyguladı.

MEDYA 03.05.2024, 15:51 04.05.2024, 09:16 Buse Önder
RTÜK'ten 2 televizyon kanalına idari para cezası

RTÜK'ün haftalık olağan toplantısında ele alınan izleme dosyaları sonucunda, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank'ın cep telefonundaki özel yazışmalarını haber yapan NOW TV kanalına, özel hayatın gizliliğini ihlal ve kişisel verilerin ifşası nedeniyle idari para cezası verildi.

Ayrıca, kanalın Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can'ın özel mesajlaşmalarını gizlice kaydedip yayınlaması sebebiyle de ceza uygulandı.

‘Özel hayatın gizliliğine saygı’ cezası

Yaptırımın gerekçesi olarak, 6112 sayılı Radyo Televizyon Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 'İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez' hükmü gösterildi.

Hakaret içerikli açıklamaya yaptırım uygulandı

Üst Kurul ayrıca, TELE 1 kanalında yayınlanan 'Türkiye'nin Gündemi' programında konuk olan Rifat Serdaroğlu'nun bazı siyasetçilere yönelik açıklamalarını değerlendirdi.

Serdaroğlu'nun ifadelerinin eleştiri sınırlarını aşarak hakaret içerdiği tespit edildi ve bu nedenle kanala idari para cezası uygulandı.

Yorumlar (0)