Halk, Paşinyan'ı arıyor!

Dağlık Karabağ'da işgal altında tuttukları topraklardan çekileceklerini duyurmasının ardından muhalefetin ve halkın büyük tepkisiyle karşılaşan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan aranıyor.

DÜNYA 12.11.2020, 09:25 12.11.2020, 15:42
Halk, Paşinyan'ı arıyor!

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan karşısında alınan yenilgiyi kabul etmişti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ortak anlaşma imzalandığını duyuran Ermenistan Başbakanı Paşinyan, bu kararın acı verici olduğunu ifade etmişti. Ermenistan, söz konusu anlaşmayla Dağlık Karabağ'da 28 senedir işgal altında tuttuğu topraklardan çekilmeyi kabul etmişti. Ermenistan ordusunun 1 Aralık gününe kadar Laçin'den geri çekileceği ifade edilmişti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, 27 Eylül günü operasyonların başlatıldığını ve söz konusu tarihten beri 300 civarında yerleşim alanının işgalden kurtarıldığını, bu nedenle Ermenistan'ın anlaşma imzalamaya mecbur kaldığını söylemişti. Azerbaycan'ın işgal altından kurtarılan toprakları üzerinde ateşkese riayet edilip edilmediğini kontrol etmek için Türk-Rus Merkezi'nin kurulacağı aktarılmıştı.

Söz konusu gelişmenin ardından Paşinyan'ın Soçi'ye kaçtığı ileri sürülmüştü. Halkın ve muhalefetin sert bir şekilde tepkisini çeken Paşinyan hala ortalıklarda görünmüyor. 

Azerbaycan, Ermenistan'ın işgal ettiği Dağlık Karabağ'ı geri aldı. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ise geri adım attıklarını duyurduktan sonra ortalıktan kayboldu.

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da bir araya gelen muhalefet liderleri ise Paşinyan'a "Ortaya çık!" diye seslendi. Özgürlük Meydanı'nda toplanan halk, Ermenistan'ın işgal altında tuttuğu topraklardan çekilmesini kabul edemeyerek, "Hain Nikol" şeklinde sloganlar attı.

Protestocular ile muhalefet liderlerinin bugün de gösteriler düzenleyeceği ve Paşinyan'ın istifası için çağrıda bulunacağı ifade edildi.

Yorumlar (0)