Erivan'da "Hain Nikol" sloganları!

Ermenistan'ın işgal altında tuttuğu topraklardan çekilmeyi kabul etmesine tepkili olan halk, başkent Erivan'da "Hain Nikol" sloganları attı. 

DÜNYA 11.11.2020, 16:25
Erivan'da "Hain Nikol" sloganları!

Ermenistan, işgal altında tuttuğu topraklardan çekilmeyi kabul etti. Böylece, Azerbaycan 28 senedir hasret kaldığı öz topraklarına kavuşarak tarihî bir zafer kazanmış oldu. Ermeni askerlerinin 1 Aralık gününe kadar Laçin'den çekileceği ifade edildi. Öte yandan, Azerbaycan ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti arasında koridor oluşturulacağı belirtildi. Ateşkese uyulup uyulmadığını kontrol edebilmek için bölgede Türk-Rus Merkezi'nin kurulacağı duyuruldu. Azerbaycan, 27 Eylül gününden beri 300'den fazla yerleşim bölgesinin kurtarıldığını, "demir yumruk" sayesinde Ermenistan'ın bu anlaşmayı imzalamaya mecbur kaldığını belirtti. 

Bu karara Ermeni muhalefetinden sert tepki geldi. Muhalefet partileri, bir araya gelerek destekçilerinden protesto düzenlemelerini talep ettiler. 

Muhalefet partilerinin, Özgürlük Meydanı'nda miting düzenleyeceklerini duyurmalarının ardından Ermenistan'da bulunan STK'lar ve sendikalardan destek açıklamaları geldi. 

Protestoculara ait araçlar, başkent Erivan'ın girişinde polis ekipleri tarafından kontrol edildi. Özgürlük Meydanı'nda çok sayıda polisin görevlendirildiği fark edildi. 

Muhalefet liderleri, bugün sabah saatlerinde toplandıkları Özgürlük Meydanı'nda miting için hazırlık yaparken söz konusu liderler, bazı milletvekilleri ve aktivistler güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. 

Gegham Petrosyan, Gagik Tsarukyan, Arsen Babayan ve Hripsime Arakelyan isimli milletvekillerinin gözaltına alındıkları öğrenildi. Ayrıca, Garnik İsagulyan isimli siyasi parti lideri ile Ruben Melikyan isimli aktivistin de gözaltına alındığı bildirildi. Bunun üzerine protestocular, Özgürlük Meydanı'na akın akın gelmeye başladı. 

Güvenlik güçleri ile polis ekipleri arasında arbede çıktığı görüldü. Protestocuların, "Hain Nikol" şeklinde slogan attıkları fark edildi. 

Polis ekipleri, Parlamento binasına doğru ilerleyen protestoculara engel oldu. Özgürlük Meydanı'nda toplanan protestocuların sayıları artarken, başkent Erivan'da güvenlik tedbirleri artırıldı. 

Yorumlar (0)