Aliyev, Ermeni tanklarını bakın ne yapacak!

Yaralı askerlerini ziyaret eden Azerbaycan Lideri İlham Aliyev, Türkiye'de de bayram olduğunu belirterek, Erdoğan'a defalarca teşekkür ettiğini söyledi. Aliyev, Ermeni askerî araç ve silahlarını da Bakü'de sergileyeceklerini belirtti.

GÜNDEM 11.11.2020, 17:17 11.11.2020, 17:21
Aliyev, Ermeni tanklarını bakın ne yapacak!

Kardeş Azerbaycan'ın Cumhurbaşkanı, kahraman Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin Başkomutanı İlham Aliyev, eşi Mihriban Aliyeva ile birlikte Dağlık Karabağ'daki "Vatanseverlik Operasyonu"nda yaralanan kahraman askerleri, tedavi altında oldukları hastanede ziyaret ederek Allah'tan şifalar diledi, ülke için gösterdikleri kahramanlıklardan ötürü teşekkür etti.

Dağlık Karabağ'daki çatışmaları "2. Karabağ Savaşı" olarak nitelendiren İlham Aliyev, savaşın tarihe Azerbaycan'ın şanlı zaferi olarak geçtiğini vurgulayarak, zaferin kazanılması için tüm Azerbaycan halkının birlik ve dayanışma gösterdiğini belirtti.

Onlarca yıldır ata yurdundan ırakta yaşamak zorunda kalan ve Azerbaycan'da "kaçkın" olarak nitelendirilen vatandaşlarının artık "kaçkın" isminden kurtulduğunu söyleyen Aliyev, onların da kısa sürede öz yurtlarına dönecekleri müjdesini verdi.

Devlet olarak "kaçkın" diye anılan o vatandaşların geri öz yurtlarına dönmesi için gerekli tüm desteği sağlayacaklarını dile getiren İlham Aliyev, ilk şartın güvenlik olduğunu, düşman Ermeni güçlerinin her yere mayın döşediğini, tüm mayınların temizleneceğini, mayın temizleme faaliyetlerine uluslararası kuruluşları dâhil edeceklerini, amaçlarının bunu mümkün olan en kısa sürede yapmak arzusu olduğunu dile getirdi. Aliyev bölge için şu sıralamayı yaptı: Öncelikle güvenlik, sonra altyapı, daha sonra da imar sorunları...

Tarihî günler yaşadıklarını, Azerbaycan Türklerinin sokaklarda büyük coşkuyla bu büyük zaferi kutladığını, bu bayramın aynısının kardeş ülke Türkiye'de de yaşandığını belirten Aliyev, "Bu çok doğal. Çünkü biz iki devletiz ama tek milletiz. Değerli kardeşim Recep Tayyip Erdoğan'a defalarca teşekkür ettim. Dün de telefonda konuşurken tekrar teşekkürlerimi bildirdim. Türkiye'nin siyasi ve manevi desteği bu büyük zaferimizde çok büyük rol oynadı. Kardeş ülkemiz Türkiye'nin bize gösterdiği dayanışma ve destek, Azerbaycan halkı tarafından da çok takdir ediliyor." şeklinde konuştu.

Azerbaycan'da artık yeni bir dönem başladığının altını çizen İlham Aliyev, yaralı durumdaki kahraman askerlerin iyileşmesi, bundan sonraki hayatlarında rahat etmeleri, şehit ailelerinin tüm sıkıntılarının giderilmesi hususunda devlet olarak her şeyi yapacaklarını kaydetti.

Aliyev, çatışmalarda ele geçirilen terör devleti Ermenistan'ın katil ordusuna ait tüm askeri araç, silah ve mühimmatları başkent Bakü'ye getirip sergileyecekleri bilgisini de paylaştı.

Ziyarette Aliyev'in isteğiyle, çatışmalarda şehadete eren kahraman Azerbaycan askerleri için de saygı duruşunda bulunulup dua edildi.

Yorumlar (0)