Erdoğan: Zapt imzalandı... Türk-Rus Merkezi kurulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, Azerbaycan'ın Ermeni işgalinden kurtarılan toprakları üzerinde Türk-Rus Merkezi'nin kurulacağını ve bugün söz konusu gelişmeye ilişkin mutabakat zaptının imzalandığını duyurdu.

GÜNDEM 11.11.2020, 14:19 11.11.2020, 14:26
Erdoğan: Zapt imzalandı... Türk-Rus Merkezi kurulacak!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermeni işgalinde bulunan toprakların ve Karabağ'ın tamamen azat edilmesi dolayısıyla Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ile Nahçıvan arasında ulaşım bağlantısının kurulacağını belirterek, yeni bir yol yapılacağını duyurdu.

Erdoğan, Azerbaycan ile Ermenistan arasında imzalanan Dağlık Karabağ Anlaşması'nın denetimini gerçekleştirmek için Türkiye ve Rusya'nın bölgede olacağını ifade etti.

Azerbaycan'ın Ermeni işgalinden kurtarılan toprakları üzerinde Türk-Rus Merkezi'nin kurulacağını belirten Erdoğan, konuya ilişkin mutabakat zaptının bugün imzalandığını söyledi. 

Erdoğan, Dağlık Karabağ'da ateşkesin ihlâl edilmesini engellemek için bütün önlemlerin Türk-Rus Merkezi tarafından alınacağına dikkat çekti.

Azerbaycan topraklarında ve Karabağ'da 28 senedir süren Ermeni işgalinin fiili ve resmî olarak sonlandığını aktaran Erdoğan, Karabağ'ın yeniden eman yurduna dönüştüğünü belirtti.

Erdoğan, Suriye'de de benzer bir sürece geçilmesini dileyerek, ilk olarak Beşşar Esed rejimi ile terör örgütlerinin etkisiz hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

"Yeni Suriye" mesajı veren Erdoğan, Karabağ'da tesis edilen barış ve huzurun aynı şekilde Suriye'de de sağlanabileceğini ifade etti.

Erdoğan, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) Doğu Akdeniz'de şımartılmasından vazgeçilmesi durumunda yakın zamanda adil bir anlaşmanın sağlanabileceğini belirtti.

Türkiye'nin bölgede huzur ve barışın sağlanması için üstüne düşen sorumlulukları yerine getireceğini kaydeden Erdoğan, değişim sürecinde belirlenen hedeflere ulaşılacağını ifade etti.

Berat Albayrak açıklaması

Erdoğan, Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden sağlık problemleri nedeniyle affını talep ettiğini, kendisinin de bu talebi onayladığını söyledi.

Lütfi Elvan'ın söz konusu göreve atandığını kaydeden Erdoğan, kendisine başarı dileklerini iletti.

Erdoğan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) başkanlığına getirilen Naci Ağbal'a da başarılar diledi.

Yorumlar (0)