Terter'de savaşın izleri yok ediliyor!

Ermenistan'ın işgal altında tuttuğu topraklardan çekilmeyi kabul etmesinin ardından Azerbaycan'ın Terter şehrinde savaşın izleri ortadan kaldırılmaya başlandı. 

DÜNYA 11.11.2020, 17:30 12.11.2020, 17:07
Terter'de savaşın izleri yok ediliyor!

Ermenistan'ın işgal altında tuttuğu topraklardan çekilmeyi kabul etmesi üzerine Azerbaycan önemli bir zafer elde etmiş oldu. Azerbaycan'ın 28 senedir hasret kaldığı öz topraklarına kavuşacak olması halkı heyecanlandırdı.

Savaş sırasında Ermenistan tarafından hedef alınan Terter şehrinde savaşın izleri ortadan kaldırılmaya başlandı. 

Ermenilerin yoğun bombardımana tuttuğu şehirde yaşayan halk, Saat Meydanı'nda bir araya geldi. İnsanların sokak ve caddeleri süpürdükleri, esnafın da dükkânlarının kırık camlarını ortadan kaldırdıkları ve malzemelerini yeniden yerleştirdikleri görüldü. 

Terter'de yaşayan insanlar, evlerine dönebildiklerini, dolayısıyla çok sevinçli olduklarını söylediler. 

Benövşe Hüseyinova isimli işçi, Karabağ'ın Ermeni işgalinden kurtarılmasına çok sevindiklerine dikkat çekerek, Terter şehrinin sokak ve caddelerini süpürüp temizlemeye başladıklarını ifade etti.

Ülkesinin tarihî bir zafer elde ettiğini aktaran Benövşe Hüseyinova, yaşanan durumu "çok güzel" olarak nitelendirdi. 

Qehremanova Mexmer isimli ev hanımı da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ellerinden öptüğünü belirterek, kendisinin her zaman Azerbaycan halkının yanında olduğunu, Allah'ın Türkiye'de yaşayan insanlara yardım etmesi için dua ettiğini söyledi. 

Terter şehrinde oldukça sıkıntılı zamanlar geçirdiklerini belirten Qehremanova Mexmer, korkudan dışarıya çıkamasalar da öz topraklarından hiçbir şekilde ayrılmadıklarını ifade etti.

Yorumlar (0)