Akar: 44 günde sona erdi, 44 yıl konuşulacak!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ermenistan'ın Karabağ'da işgal altında tuttuğu topraklardan çekilmeyi kabul etmesi üzerine Azerbaycan'a gitti. Bakan Akar, Azerbaycan'ın 44 gün içerisinde elde ettiği tarihî zaferin 44 yıl boyunca konuşulacağını söyledi. 

GÜNDEM 11.11.2020, 10:05 11.11.2020, 15:56
Akar: 44 günde sona erdi, 44 yıl konuşulacak!

Azerbaycan ordusunun 27 Eylül günü Ermeni işgali altındaki topraklarını kurtarmak için operasyon başlatması ve 300 civarında yerleşim bölgesini azat etmesi üzerine Ermenistan ordusunun belini kırdı. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Karabağ'da işgal altında tuttukları topraklardan çekilmeyi kabul etti. Böylece 30 yıllık hasret sona ermiş oldu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a söz konusu süreçte verdiği siyasi ve manevi desteklerden dolayı teşekkürlerini sundu. Ermenistan'ın Laçin'den 1 Aralık gününe kadar çekileceği ifade edildi. Ermenistan Başbakanı Paşinyan, söz konusu kararı acı verici olarak nitelendirdi. 

Söz konusu zaferin ardından Azerbaycan Savunma Bakanlığında tören gerçekleştirildi. Söz konusu törende Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da yer aldığı görüldü. 

"Altın harflerle yazılacak bir zafer"

Bakan Akar, 30 yıllık Ermeni işgalini sona erdiren Azerbaycan ordusuna tebriklerini iletti. Akar, Azerbaycan ordusunun tarihe altın harflerle yazılacak bir zafer elde ettiğine dikkat çekerek, söz konusu gelişmelerin Türkiye'yi oldukça mutlu ettiğini söyledi.

"Gücünü bütün dünyaya gösterdi"

Dağlık Karabağ Harekâtı’nı bir uyanış olarak nitelendiren Akar, Azerbaycan ordusunun sahip olduğu gücü bütün dünyaya gösterdiğini ifade etti.

"44 yıl boyunca konuşulacak"

Akar, Azerbaycan ordusunun kendi topraklarını Ermeni işgalinden kurtarmak amacıyla düzenlediği harekât esnasında muhteşem bir kahramanlık ve cesaret örneği sergilediğine dikkat çekerek, Azerbaycan'ın 44 gün içerisinde elde ettiği tarihî zaferin 44 yıl boyunca konuşulacağını belirtti. 

"Aynı kutlamalar Türkiye'de de yapıldı"

Azerbaycan'da yapılan zafer kutlamalarının bütün Türkiye'de de yapıldığına dikkat çeken Akar, bu durumun Azerbaycan ile Türkiye arasındaki kardeşliği ve "tek millet" olma durumunu bariz şekilde gösterdiğini ifade etti. 

"Azerbaycan Türklerine her zaman destek verilecek"

Akar, Azerbaycan ordusunda harekât sırasında şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi. Türkiye'nin Azerbaycan Türklerini haklı davalarında destekleyeceğini kaydeden Akar, birlik ve beraberliğin her zaman süreceğine dikkat çekti. 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü 82'nci ölüm yıl dönümünde anan Akar, Azerbaycan'ın ulusal lideri Haydar Aliyev'i anmayı da ihmal etmedi.

Yorumlar (0)