Fransız L'Opinion: Erdoğan'dan bir zafer daha!

Fransız L'Opinion gazetesi, Azerbaycan-Ermenistan savaşında açık bir şekilde Ermenistan'ın yanında yer alan ve Türkiye düşmanlığı yapan Fransa'nın Dağlık Karabağ'daki durumunu ortaya koyarken, "Fransa'nın Türkiye karşısında Karabağ'ın üçüncü yenilgisi olduğunu" yazdı. Gazete, Erdoğan'ın Fransa karşısında Suriye ve Libya zaferi elde ettiğini, Karabağ'da da zaferin Erdoğan'ın olduğunu vurguladı.

GÜNDEM 11.11.2020, 09:56 11.11.2020, 14:46
Fransız L'Opinion: Erdoğan'dan bir zafer daha!

Fransa gazetesi L'Opinion, gündemine "Karabağ ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı" aldı.

Fransa merkezli yayın yapan L'Opinion gazetesinin yayınladığı haberinde, Ermenistan ile Azerbaycan arasında Rusya ara buluculuğunda ateşkes anlaşmasına imza atıldığını anımsattı.

Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'daki savaşı yitirdiğinin altı çizilen haberde, Ermeni Başbakan Nikol Paşinyan'ın ateşkes anlaşmasına imza atarak yenilgiyi kabul ettiğini, açıklamalarında da bunun bir yenilgi olduğunu açıkça kabul ettiğini bildirdi.

3000 kilometrekare alan kurtarıldı

L'Opinion gazetesinin haberinde, Azerbaycan'ın 27 Eylül 2020 tarihinden bu tarafa yaklaşık 7 haftalık süre içinde Dağlık Karabağ'ın güneyinde 3000 kilometrekare alanı aldığı belirtildi. Hem stratejik, hem tarihi ve hem de sembolik değere sahip olan Şuşa şehrinin de Azerbaycan'a kaldığının hatırlatıldığı haberde, anlaşmanın detaylarına ilişkin bilgiler paylaşıldı.
L'Opinion gazetesinin haberinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ara buluculuk yaptığını ve Azerbaycan ile Ermenistan arasında ateşkes anlaşmasına imzaların atılmasını sağladığı dile getirildi.

Batı oyunun dışında bırakıldı

Türkiye'nin net bir şekilde ve sağlam bir biçimde Azerbaycan'ın arkasında durduğunu, Recep Tayyip Erdoğan ile Vladimir Putin'in Libya konusunda da sürekli görüştüklerini belirten L'Opinion gazetesi, AGİT Minsk Grubunun eş başkanlarından Amerika Birleşik Devletleri ve Fransa başta olmak üzere Batı'nın Dağlık Karabağ'daki diplomatik oyunun dışında kaldığını vurguladı.

L'Opinion gazetesinin haberinde, AGİT Minsk Grubu'nu Dağlık Karabağ sorununda hiçbir çözüm bulamadıklarınının altını çizdi.

Erdoğan'dan bir zafer daha!

"Ermenistan'a taraf olan ve Türkiye'ye düşman olan Fransa için Dağlık Karabağ mevzusu, Türkiye'ye karşı Suriye ve Libya'dan sonra üçüncü başarısızlıktır." ifadelerini kullanan gazete, Azerbaycan ordusunun Ermenistan ordusuna karşı üstünlüğünün, çatışmaların ilk günü olan 27 Eylül'de bile net bir şekilde görüldüğünü kaydetti.

L'Opinion gazetesi, Rus silahlarının etkisinin Türkiye'nin üstün teknolojisi karşısında yetersiz kaldığını vurguladı.

Yorumlar (0)