Fransız siyasetçiden Ortadoğulu mültecilere baskı: “Çadırlarınızı Ukraynalılara verin”

Fransa’da İslam düşmanlığı ve ırkçı tavırlarıyla bilinen İçişleri Bakanı Darmanin, ülkesindeki Afganistan, Suriye ve Iraklı göçmenlere basın karşısında baskı yaptı. Darmanin’in “Çadırlarınızı Ukraynalılara verin. Ukraynalıların bir sobası bile yokken sizin iki tane var. Sizi şimdiye kadar krallar gibi yaşattık.” dediği kaydedildi.

DÜNYA 02.03.2022, 13:16 02.03.2022, 17:19
Fransız siyasetçiden Ortadoğulu mültecilere baskı: “Çadırlarınızı Ukraynalılara verin”

Fransa’nın ırkçı İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, sokakta ve çadır kentte yaşayan Iraklı, Afganlı ve Suriyeli göçmenlere skandal çağrıda bulundu. Ortadoğu’daki savaşlardan kaçarak Fransa’ya sığınan insanlara basın önünde çağrıda bulunan Darmanin, “Sizi krallar gibi yaşattık.” diyerek şoka uğratan sözler sarf etti.

“Çadırlarınızı Ukraynalılara verin”

Gerald Darmanin, “Çadırlarınızı artık Ukraynalı mültecilere verin. Ukraynalıların bir sobası bile yokken sizin iki tane var. Bundan hiç utanmıyor musunuz?” ifadelerini kaydederken bu sözler basına bomba gibi düştü.

Ülkedeki camileri kapatmıştı

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, ülkedeki camilerinin pek çoğunun kapatılmasından sorumlu bir siyasi. Ayrıca ülkede başörtüsü yasağını desteklemesiyle ve mültecilere karşı tamamen ırkçı, İslamofobik davranışlar sergilemesiyle biliniyor.

Ukrayna'da yaşayan Afrikalıların ne tahliye trenine binmelerine nede Polonya sınırından geçmelerine izin verilmiyor

Yorumlar (0)