İsrail, havalimanına gelen Ukraynalıları geri gönderdi

Ukrayna’nın Tel Aviv Büyükelçisi, savaştan kaçıp İsrail’e gelen Ukraynalıların havalimanından geri gönderildiğini duyurdu. 

DÜNYA 02.03.2022, 09:17 03.03.2022, 09:08
İsrail, havalimanına gelen Ukraynalıları geri gönderdi

Ukrayna’nın Tel Aviv Büyükelçisi Yevgen Korniychuk, Ukrayna-Rusya savaşından kaçarak İsrail’e sığınan onlarca Ukraynalının kabul edilmediğini duyurdu. Tel Aviv’de basın toplantısı düzenleyen Korniychuk, olanları gözyaşları içinde anlattı.



“6 gün boyunca buraya onlarca Ukraynalı geldi”

Büyükelçi Korniychuk, yaşananları şöyle anlattı: “Rusya’nın saldırılarından kaçan Ukraynalılar Polonya ve Macaristan’a sığındılar. Oradan da hava yoluyla İsrail’e geldiler. 6 günlük savaşta onlarca Ukraynalı, İsrail’e geldi ancak ülkeye giriş yapamadılar. Tel Aviv’deki Uluslararası Ben Gurion Havalimanı’ndan kalkan ilk uçakla geldikleri ülkelere gönderildiler.”



“Bu insanlar Rusya’nın bombardımanından kaçtı”

“Bu insanlar İsrail’e çalışmaya, okumaya ya da tatil yapmaya gelmedi. Bu insanlar İsrail’e sığındı. Ukraynalılar savaştan kaçıp buraya geldiler. Holokost olaylarında binlerce Yahudi, Ukraynalılar tarafından ölümden kurtarılmıştı. Ukraynalıların da şu anda aynı yardımlara ihtiyaçları var.”

Yorumlar (0)