Kritik bölge artık Rusların elinde

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından Ukrayna’daki harekata ilişkin olarak son durum hakkında bilgi verildi. Bakan Konaşenkov, “Azak Denizi kıyıları tamamen kontrolümüz altında." dedi.

DÜNYA 01.03.2022, 22:03
Kritik bölge artık Rusların elinde

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik olarak başlattığı askeri operasyonun akabinde saldırılar hız kesmeden devam ederken, Savunma Bakanlığı harekata dair son durumu paylaştı. 

"Donetsk ve Luhansk birliklerinin ilerleyişi sürüyor"

Bakan İgor Konaşenkov, Rus askerlerinin ilerleyişi hakkında, “Azak Denizi kıyıları tamamen bizim kontrolümüz altında. Bugün itibarıyla Ukrayna ordusunun, Azak Denizi'ne çıkış yapması tamamen engellenmiştir. Rusya ordusunun desteğiyle Luhansk Halk Cumhuriyeti'ne bağlı birlikler harekatın başından bu yana 61 kilometre kadar derinliğe indi. Donetsk Halk Cumhuriyeti'ne bağlı birliklerin son 24 saat içerisindeki ilerleyişi ise 19 kilometreye ulaştı." sözlerini sarf etti.

"Uzun menzilli füzeler kullanıldı"

Rus ordusunca deniz tabanlı ve uzun menzilli füzelerin kullanıldığını kaydeden Konaşenkov, "Ordumuz tarafından bugün deniz tabanlı ve uzun menzilli silahlarla saldırı düzenlendi. 3 hava savunma merkezi ve 2 havalimanı imha edildi. Ukrayna'nın 1325 askeri altyapısı hedef alındı. Ukrayna ordusuna ait 43 iletişim ve kontrol merkezi, 395 zırhlı araç, 59 adet roketatar, 179 adet topçu sistemi, 286 adet özel askeri araç imha edildi." diye konuştu. 

Yorumlar (0)