Esir Rus askerinden korkunç iddia: “Yaralı dönersem komutanım öldürür”

Ukraynalı asker ve sivillere gözlerini kırpmadan saldıran Rus askeri, dün gece saatlerinde Ukrayna ordusu tarafından esir alındı. Ukrayna tarafından konuşturulan Rus, korku dolu cümleler kurdu. Yaralı şekilde dönen asker, Rusya’ya dönmesi halinde komutanının kendisini öldüreceğini dile getirdi.

DÜNYA 02.03.2022, 07:53
Esir Rus askerinden korkunç iddia: “Yaralı dönersem komutanım öldürür”

Ukrayna-Rusya savaşında 7’nci güne girilirken bir Rus askeri, Ukraynalı askerler tarafından esir alındı. Kendisini sıcak bir odaya kapatan ve ısınması, kendisine gelmesi için süre veren Ukraynalı askerler, daha sonra esiri konuşturdu. O konuşmada ise korku dolu iddialar ortaya atıldı. 



Annesiyle görüşmesine izin verdiler

Rus askerin annesiyle telefon görüşmesi yapmasına izin verildi. O konuşmada şu cümleler kaydedildi: “Buradaki herkesi öldürdüler. Ben yaralıyım. Esir değişimi olarak iade edilebilirim. Yöneticilerle bu konuyu konuş. Burada ölen Rus askerlerini geri almıyorlar bile. Yaralı olarak Rusya’ya gidenleri komutanlarımız kendileri vuruyor. Rus askerleri öldüğünde kimseye söylemiyorlar. Sen bunları kimseye anlatma. İstihbarat sana ulaşır. Sen esir değişimi iste. Sizi seviyorum.”

Yorumlar (0)