Zelenskiy: Müzakereler devam ederken topraklarımızı bombaladılar

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy Rusya ile müzakereler sırasında topraklarının bombalandığını ve müzakerelerden istedikleri sonucun çıkmadığını açıkladı.

GÜNDEM 01.03.2022, 15:01 01.03.2022, 17:27
Zelenskiy: Müzakereler devam ederken topraklarımızı bombaladılar

Rusya’nın Ukrayna üzerinde başlattığı askeri operasyonlar devam ederken Vladimir Zelenskiy sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Zelenskiy yaptığı paylaşımda bölgede yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Zelenskiy şu ifadelere yer verdi:

Harkov bölgesinde hiçbir askeri noktanın olmadığı ve tamamen sivillerden oluşan bölgeyi roketlerle vurdular. Bu yapılan bir savaş suçudur. Paylaşılan görüntülerde masum vatandaşların olduğu görülüyor. Rus birlikleri nereyi vurduklarını çok iyi biliyorlar ve uluslararası mahkemelerde yargılanacaklar. Hiç kimse bu olaya göm yumamaz. Şu an Ukrayna’dayız, Avrupa’dayız ve 2022 yılındayız. Bu bölgedeki hava sahasının Rus uçaklarına ve helikopterlerine tamamen kapatılması gerekiyor.

“5 günde 113 kez roket atışı yapıldı”

Ukrayna Perşembe gününden beri tam 56 kez roketlerle vuruldu. 113 kez roket atışı yapıldı. Söz konusu kardeşlik bu. Dünya bu konuda ne yapılacağını biliyor. Bununla ilgili gerekli kişilerle görüşmeler yaptım. Rus ürünlerinin satın alınması insanları öldürmekle eşdeğerdir. Ukrayna’yı koruyarak zarar gören insanlara gerekli yardımları yapacağız. Çernigov, Donetsk, Mariopol, Herson, Vasilkiv, Gostomel, Sumu ve diğer tüm şehirlerimiz barış içinde yaşadıkları günleri görecekler. Ölen vatandaşlarımıza başsağlığı diliyorum.

“Görüşmeler devam ederken topraklarımız bombalandı”

Müzakerelerde ilk turlar sonra erdi. Görüşmelerin devam ettiği sırada bile topraklarımız ve ülkemiz bombalanmaya devam ediyordu. Rusya bu yaptıkları ile bize baskı kurmaya çalışıyor. Bu yapılanları kesinlikle kabul etmiyoruz. Yapılacak barış görüşmeleri adaletli bir şekilde her iki taraf da silahlanmayı bıraktığında yapılmalı. Bu nedenle yapılan görüşmelerden istediğimiz sonucu alamadık. Rusya savaşın sona ermesi için kendi şartlarını açıkladı. Ekip arkadaşlarımız ve delegelerimiz ile birlikte ikinci müzakere için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

“Tam 30 yıldır bu anı bekliyorduk”

Önemli bir husustan bahsetmek istiyorum. Biz bu anı yaklaşık olarak 30 yıldır bekliyoruz. Avrupa Birliği’ne katılabilmek adına katılma müracaatını imzaladım. Avrupa ile birlikte olma kararını verdik. Müraacat Brüksel’e ulaşarak resmi kayıtlarda yerini aldı. Zamanı gelmişti. Yaşasın Ukrayna!

Zelenskiy yaptığı bu açıklamaların ardından halka sesleniş konuşmasını bitirdi.

Yorumlar (0)