Harkov’un gözbebeği, Rusların hedefi oldu

Rus ordusu, Harkov belediye ve valilik binasına füzeyle saldırdı. Ukrayna Acil Durumlar Servisi tarafından aktarılan bilgiye göre füzeli saldırı bu sabah saatlerinde düzenlendi. Binanın bulunduğu Özgürlük Meydanı ile çevredeki binalarda tarifi mümkün olmayan hasarlar meydana geldi. O anlar, Ukrayna ajansı tarafından dünyaya servis edildi. Patlama sonrasında çevredeki araçlar alev alırken en az 6 kişinin yaralandığı aktarıldı. Can kayıpları hakkında bilgi verilmedi. Son 24 saatte şehir geneline onlarca hava saldırısı düzenlendiği biliniyor.

DÜNYA 01.03.2022, 15:33
Harkov’un gözbebeği, Rusların hedefi oldu

Ukrayna hükümeti, Rusların “hareket eden her şeyi vurduklarını” açıklayalı yalnızca birkaç saat oldu. Ancak Ukrayna ajanslarından aktarılan fotoğraf ve videolara göre Rus ordusu artık hareketsiz durumdaki yapılara da zarar veriyor. Ülkeyi yok etmek için canla başla çalışan Rus askerleri bu sabah saatlerinde Harkov’daki belediye ve valilik binasına füzeli saldırı düzenledi. 



Özgürlük Meydanı, özgürlüğünü kaybetti

Harkov’daki Özgürlük Meydanı’nda bulunan, belediye ve valilik binası olarak kullanılan binanın vurulduğunu Ukrayna Acil Durumlar Servisi duyurdu. Saldırıyla birlikte yalnızca kamu binasının değil meydanın ve çevredeki binaların da kullanılamaz hale geldiğini; büyük hasarlar oluştuğunu dile getiren Ukrayna Servisi ve basın, patlama anını ve sonrasını paylaştı. 



Patlama, 6 kişiyi yaraladı, can kaybı bilinmiyor

Patlama sırasında çevrede bulunan 1 çocuk ve 5 yetişkinin yaralandığı bildirilirken can kaybı hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. Harkov Valisi Oleh Synyehubov, şehrin gece boyunca saldırıya uğradığını dile getirerek son 24 saatteki patlamalar sebebiyle çıkan 24 yangının söndürüldüğünü kaydetti. Synyehunbov, şehirde park halinde olan yüzlerce aracın yandığını ve bunlara müdahale edildiğini aktarırken sivil yaralı ve ölülerin tam sayısını vermedi.











Yorumlar (0)