Kiev yakınlarında füzeli saldırı

Rusya’nın Ukrayna’yı hedef alan saldırıları sürüyor. Kiev yakınlarında yaşanan şiddetli patlamada 1 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi yaralandı. Lojistik deposunun imha edilmesi neticesinde ise 28 kişi can verdi.

DÜNYA 01.03.2022, 00:10 01.03.2022, 00:20
Kiev yakınlarında füzeli saldırı

Ukrayna ve Rusya arasında gerçekleştirilen müzakerelerin hemen akabinde başkent Kiev'e 20 kilometre uzaklıkta bulunan Brovary kentinde şiddetli bir patlama yaşandı.

Belediye Başkanı Igor Sapojko, kente saldırı olduğunu ve sığınaklarda beklenilmesi gerektiğini duyurarak, “Birkaç dakika evvel kente hava saldırısı düzenlendi. 5 kişi yaralandı, maalesef 1 kişi de vefat etti. Sığınaklarda kalmaya devam edin.” dedi.

"Balistik füze kullanıldı"

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği tarafından gerçekleştirilen paylaşımda ise “Kyiv kentine İskender balistik füzesi fırlatıldı.” denildi. Sapojko'nun açıklamalarına da yer verilen paylaşımda ‘Moskova'nın saldırganlığına son verin.’ etiketi düşüldü.
 

Lojistik deposu hedef alındı: 28 ölü

Rus askerleri başkentteki bir lojistik deposunu balistik füze kullanarak vurdu. Saldırıların akabinde adeta harabeye dönen depoda toplam 28 kişinin can verdiği bildirildi.

Zelenskiy, Rus askerlerinin devamlı olarak lojistik noktalarını hedeflediğini ve ciddi zararlara uğradıklarını açıkladı. 

Yorumlar (0)