Erdoğan’dan İsrail mesajı: ‘Baskının dozunu sürekli artırıyoruz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin İsrail'e Gazze'de ateşkese zorlamak için uyguladığı baskının dozunu artırdığını belirterek ihracatın tamamen durdurulduğunu belirtti.

GÜNDEM 06.05.2024, 15:42 Buse Önder
Erdoğan’dan İsrail mesajı: ‘Baskının dozunu sürekli artırıyoruz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Vakıf Haftası Toplu Açılış ve Vakıf İnsan Ödül törenine katıldı.

Konuşmasında, Türkiye'nin son 21 yılda Anadolu'da ve dünya genelinde 5 bin 500 tarihi eseri restore ettiğini belirten Erdoğan, "Dünya üzerinde nerede bizlere ait bir eser varsa oraya ulaşıyor ve gün yüzüne çıkarıyoruz" ifadelerini kullandı.

‘İsrail'e baskının dozunu yükseltiyoruz’

Erdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırıları altındaki Gazze'ye yardım eli uzattığını söyledi. Türkiye'nin Gazze'ye en fazla yardım gönderen ülke olduğunu vurgulayan Erdoğan, "İsrail'e baskının dozunu sürekli yükseltiyoruz" diyerek diplomasi ve ticaretteki baskının artırıldığını ifade etti.

Geçen hafta alınan ihracat ve ithalat kısıtlamasını hatırlatan Erdoğan, "İçimizde bazı kişiler bunu anlamasa da veya çarpıtsa da, Türkiye devleti, vatandaşları ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte, Gazze'deki duruma en etkin müdahaleyi yapan ülkelerden biridir" ifadelerini kullanarak son olarak İsrail'in soykırım davasına müdahil olmayı kararlaştırdıklarını da belirtti.

‘Vakıflar doğaya hizmet ediyor’

Vakıfların yaşatılmasına öncülük edenleri tebrik eden Erdoğan, vakıf kültürünün toplum için ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı. "Vakıflarımız hayatın her alanında" diyen Erdoğan, vakıfların sadece insana değil, doğaya da hizmet ettiğini vurguladı.

‘Hataların üzerine gideceğiz’

Kamu görevlilerinin millete karşı vazifelerini yerine getirmesinin önemine vurgu yapan Erdoğan, "Milletin derdiyle dertlenmedikten, sorunlarına çözüm bulmadıktan sonra hangi vazife olursa olsun, insan için yüktür" dedi.

Artan serzenişlere dikkat çeken Erdoğan, tespit ettikleri hataların üzerine kararlılıkla gideceklerini belirtti. Kamu hizmetlerinin kusursuz sunulması için her türlü tedbirin alınacağını ve bürokratik atalete izin verilmeyeceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)