Öldü sanılan 13 askerin Rusların elinde olduğu anlaşıldı

Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan gerilimde geçtiğimiz Cuma günü Ukrayna’ya ait olan Yılan Adası’ndaki 13 askerin Rus birlikleri tarafından öldürüldüğüne dair haberlerin doğru olmadığı 13 askerin şu anda Rusların elinde olduğu açıklandı.

GÜNDEM 01.03.2022, 12:14 02.03.2022, 14:34
Öldü sanılan 13 askerin Rusların elinde olduğu anlaşıldı

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan çatışmalarda geçtiğimiz Cuma günü Rus birliklerine ait askerlerin Ukrayna’ya ait yaklaşık 17 hektarlık küçük bir ada olan Yılan Adası’nı ele geçirdiği bildirilmişti. Rus birlikleri Zmiinyi olarak da bilinen Yılan Adası’na doğru yola çıkarken Rus bir subay “Bu gördüğümüz bir askeri savaş gemisi. Kimseye bir şey olmaması için silahlarınızı bırakarak teslim olmanızı öneriyorum Aksi takdirde bombalanacaksınız” dedi. Bu sözlerin ardından Ukraynalı bir asker ise kendilerine yaklaşarak seslenen subaya “Rus Savaş gemisi, buradan defol git” yanıtını verdi.

Kahramanlık nişanları ile onurlandırılacaktılar

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy olayla ilgili yaptığı açıklamada 13 askerin öldüğünü açıklamıştı. Zelenskiy yaptığı açıklamada bütün sınır muhafızlarının kahramanca hayata gözlerini yumduklarını ama pes etmediklerini söylemişti. Zelenskiy ayrıca ölen 13 askerin kahramanlık nişanları ile onurlandırılacağını da açıklamıştı. Ukraynalı askerlerin adayı kahramanca savunduğuna dair haberler dünya basınında da geniş yer bulmuştu.

Askerler Rusların elinde

Ancak aradan geçen 4 günün ardından olayın bu şekilde yaşanmadığı anlaşıldı. Söz konusu 13 askerin hayatta olduğu açıklandı. Ukrayna donanması tarafından askerlerin hayatta ve iyi olduklarını duymaktan oldukça mutlu olduklarına ilişkin bir açıklama yapıldı. 13 askerin Rus ordusu tarafından esir alındığı bildiriliyor.

Rus televizyonlarında yer almıştı

Rusya’dan gelen kaynaklar askerlerin öldürüldüğüne dair haberleri yalanlamıştı. Rus devlet televizyonları aracılığı ile askerlerin teslim olduğuna ilişkin görüntüler paylaşılmıştı. Ancak söz konusu görüntülerin doğru olup olmadığı konusu doğrulanamamıştı. Yapılan son dakika açıklaması ile beraber ilgili askerlerin Rusların elinde olduğu anlaşıldı.

Yorumlar (0)