Rusya vuracağını açıklayınca büyük kaçış başladı: İzdiham oluştu

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de, Rusya’nın bazı noktaları vuracağını açıklamasından sonra Kiev halkı, şehirden kaçmak için tren istasyonlarında izdihama yol açtı.

GÜNDEM 02.03.2022, 11:39 03.03.2022, 09:11
Rusya vuracağını açıklayınca büyük kaçış başladı: İzdiham oluştu

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı saldırılar sonucunda bazı şehirler Ukrayna’nın kontrolünden çıkarken, Ukrayna’nın etrafını kuşatan Rusya, başkent Kiev ve orta bölgelerindeki kentlerde saldırılarını yoğunlaştırdı. 

Lviv istasyonunda hareketlilik

Balistik füzeler de dahil olmak üzere Ukrayna'ya çok yönlü saldırılar sürerken, bugün Rusya Savunma Bakanlığı tarafından gelen açıklamada, Rusya ile ilgili yalan bilgilerin yayıldığı bahanesiyle Kiev'deki, Ukrayna teknoloji üsleri ile istihbarat merkezlerinin vurulacağı açıklandı. Bu açıklamadan sonra Kiev'deki TV kulesine roket atışı saldırısı düzenlendi. Açıklamalar ve gerçekleştirilen saldırılardan sonra Kiev'deki sığınaklarda bulunan vatandaşlar, tren istasyonlarına akın ederek Polonya'ya giden trenlere kendilerini atmaya çalıştı. 

Tren istasyonlarında yoğunluk oluşturan vatandaşlar, trene daha önce binmek adına adeta birbiriyle yarıştı. Rus saldırılarından kaçmak isteyen Ukraynalıların kaçışı sürerken, Türkiye başta olmak üzere bazı devletler de vatandaşlarını tahliye etmek için çalışmayı sürdürüyor.

Gönüllüler, yiyecek ve içecek ikram ediyor

Rusya'nın açtığı savaş sonrasında Ukrayna’dan Polonya’ya gitmek isteyenlerin merkezi olan Lviv Tren İstasyonu’nda hareketlilik devam ediyor.

Savaş mağdurlarının yoğunluk oluşturduğu istasyonda bazı gönüllüler, sıcak yiyecek ve içecek ikramında bulunuyor.

Lviv ve çevre kentlerden çok sayıda kişinin işlerini bırakarak bu istasyona geldiğini belirten gönüllü Andrii Andriiuk, “Bütün bu insanlar yalnızca birbirlerine yardım edebilmek adına buraya geliyor. Öte yandan farklı ülkelerden pek çok insan da yanımıza gelerek destek veriyor.” açıklamasını yaptı.

22.00’den 06.00’ya kadar sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı kentte, pek çok kişi, istasyonun dışındaki ateşlerin çevresinde bir araya gelerek geceyi geçirdi.

Yorumlar (0)