Lukaşenko, canlı yayında Putin'in yeni hedefini ifşa etti! Rusya'nın vuracağı ikinci ülke...

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları 7. gününde sürerken, Putin’in müttefiklerinden biri olan Belarus lideri Lukaşenko, güvenlik konseyi toplantısındaki sunumunda aktardığı harita ile gündem oldu. Televizyonda canlı olarak yayınlanan sunumunda yer alan ve Lukaşenko tarafından gösterilen haritada, Rusya’nın Moldova’ya ilişkin bir işgal planı olduğu fark edildi.

GÜNDEM 02.03.2022, 13:16 02.03.2022, 16:34
Lukaşenko, canlı yayında Putin'in yeni hedefini ifşa etti! Rusya'nın vuracağı ikinci ülke...

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısının 7. gününde, karadan ve havadan saldırılar sürerken, Putin’in müttefiklerinden biri olan Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko’nun paylaştığı harita dünya gündemine oturdu.

Rusya’nın Moldova’yı işgal planı ifşa oldu 

Lukaşenko, Ukrayna işgali ve Belarus'un katılımını görüşmek amacıyla güvenlik konseyi ile bir toplantı gerçekleştirdi. Konsey esnasında bir sunum yapan Lukaşenko’nun, gösterdiği haritadaki görüntüler ise savaşın sürecine ve seyrine yönelik bir endişe yarattı. 

Konsey esnasında Lukaşenko, Belarus'un Ukrayna’nın önemli hedeflerine ilişkin füze saldırılarından söz ederken paylaştığı haritada; ülke genelinde ayrıca Rus birlikleri için önerilen savaş planları da ifşa oldu. 

Televizyonda canlı olarak yayınlanan sunumda Lukaşenko’nun gösterdiği ve Rusya’nın Moldova'ya yönelik planlı bir işgalinin yer aldığı haritada, Odessa şehri üzerinden Moldova’ya giriş yapılmasının planlandığı ve o bölgeye doğru bir ok ile işaretlendiği görülüyor

Yorumlar (0)