Market alışverişi yapan Ukraynalıların üzerine roket atıldı

Ukrayna’da Rusların kontrolündeki Donetsk’te yaşayan halk, market alışverişi yaptıkları sırada roket saldırısına yakalandı. Marketteki müşteriler yere yatarak kendilerini korumak isterken bir çalışan, hiçbir şey olmamış gibi ürünü terazide tartmaya devam etti. Saldırının, topraklarını geri almak isteyen Ukrayna ordusu tarafından yapıldığı kaydedildi.

DÜNYA 02.03.2022, 12:31 03.03.2022, 09:11
Market alışverişi yapan Ukraynalıların üzerine roket atıldı

Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği hava, kara ve deniz saldırıları devam ederken Donbas bölgesi, çatışmaların en yoğun sürdüğü yerlerden biri olarak biliniyor. Ukrayna’nın da hem savunmaya hem de çatışmaya girdiği ayrılıkçı Rusların kontrolündeki Donbas’ta roketli saldırı düzenlendi. Şok baskınlarla kaybettiği toprakları geri almaya çalışan Ukrayna ordusu tarafından düzenlendiği belirtilen roketli saldırı, markettekileri vurdu.



Markete roket yağdı

Donbas’ın Donetsk bölgesindeki Petrovski kentine Ukrayna askerleri tarafından düzenlenen bombalı saldırıya vatandaşlar markette yakalandı. Marketteki müşteriler yere yatarak kendilerini korumaya çalışırken bir kişi de cep telefonu ile panik anlarını görüntüledi. Bir kadının, “Kızlar sakın kalkmayın.” diye yerde yatan kadınları uyardığı duyuldu.



Saldırılar bir süre devam etti

Saldırıların bir süre devam ettiği markette herkes büyük korku yaşadı. Market çalışanı bir kadın ise 2014 senesinden bu yana bölgede sık sık saldırı yaşandığını ve buna alışkın olduğunu kaydederek siparişleri terazide tartmaya devam etti.

Yorumlar (0)