Fransız Büyükelçi: Fransa Müslüman ülkedir!

Fransa'nın Stockholm Büyükelçisi Etienne de Gonneville, ülkesinin en büyük Müslüman ülkelerden biri olduğunu savundu.

DÜNYA 28.10.2020, 08:30 28.10.2020, 16:31
Fransız Büyükelçi: Fransa Müslüman ülkedir!

İslam ülkelerinin Fransa’yı kınaması ve Fransız mallarını boykot etmesi sonrası Fransa'dan garip açıklamalar gelmeye başladı. İsveç kamu televizyonunda yayınlanan Agenda programının konuğu olan Fransa'nın Stockholm Büyükelçisi Etienne de Gonneville, ülkesinin dünyanın en büyük Müslüman ülkelerinden biri olduğunu savunarak, İslam'ın Fransa'da neredeyse en büyük din olduğunu, 8 milyona yakın Müslüman Fransızın bulunduğunu söyledi ve "Müslümanlar önce bizi dinler." dedi.

Spikerin Hz. Muhammed sorusundan böyle kaçtı

İsveç devlet televizyonunun spikerinin, "Müslümanlar önce sizi dinlerlerse, o zaman onlar Fransa hükümetinden ne istiyor?" yönündeki sorusuna öfkelenen Fransız Büyükelçi, "Lütfen! Sözümü kesmeyin! Dinleyin! Anlatacağım" şeklinde sert çıkıştı.

Fransız Büyükelçi Etienne de Gonneville, aşırı olmayan, normal olan Müslümanlara saygı duyduklarını ancak radikal Müslümanları eleştirdiklerini ifade etti.

Fransız Büyükelçi Gonneville, İsveçli spikerden tokat gibi gelen şu soru karşısında ne diyeceğini bilemedi:

"İslam'ın ve Müslümanların peygamberi bildiğim kadarıyla radikal değildi, hayli ılımlı bir insandı. Neden Fransa, Müsmümanların ılımlı peygamberinin karikatürlerini radikal bir insanmış gibi yayınlıyor?"

Yorumlar (0)