Fransa boykot misillemesi yapacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün "Milletime sesleniyorum" diyerek Fransız mallarını boykot etmeleri çağrısına Fransa'dan cevap geldi.

EKONOMİ 27.10.2020, 09:09
Fransa boykot misillemesi yapacak mı?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam'ı ve mensuplarını hedef alan açıklamaları ve Hz. Muhammed'e hakaret edilen karikatürlerin yayımlanmaya devam edileceğini söyledikten sonra ana artellerdeki devlet kurumları binalarına bu karikatürlerin yansıtılması, İslam ülkeleri ile Müslümanlarda büyük tepkiye neden oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransız ürünlerine boykot çağrısı sonrası Fransa'dan da dikkat çeken bir açıklama geldi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın boykot çağrısı sonrası açıklama yapan Fransa Ticaret Bakanı Frank Riester, Fransa'nın Türkiye'ye karşı bir boykot misillemesi yönünde bir planının olmadığını bildirdi.

RTL Radyosu'na beyanatta bulunan Fransa Ticaret Bakanı Frank Riester, ülkesinin Türk mallarına ya da Türkiye'ye karşı bir boykot misillemesi planlamadığını, ayrıca Paris'in Ankara'yla ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilişkilerinin ve görüşmelerinin süreceğini bildirdi.

Yorumlar (0)