Trump'tan beklendik Karabağ açıklaması!

ABD Başkanı Donald John Trump, Washington aracılığıyla varılan Dağlık Karabağ'daki ateşkesin bozulması ile ilgili "hayal kırıklığı" ifadesini kullandı.

DÜNYA 28.10.2020, 08:45 28.10.2020, 16:31
Trump'tan beklendik Karabağ açıklaması!

ABD Başkanı Trump, Michigan eyaletinde yapacağı mitinge gitmek için Andrews Hava Üssü'nde uçağa binmeden önce habercilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, "Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ateşkesin bozulması" ile ilgili fikrini sorduğu Donald Trump, Azerbaycan ve Ermenistan'ın iyi anlaşamadıklarını, çok uzun zamandır aralarındaki sıkıntı ile uğraştıklarını, ateşkesin bozulduğunu görmenin kendisi için bir hayal kırıklığı olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Trump, "Azerbaycan ve Ermenistan tekrar bir araya gelecektir." ifadelerini kullandı.

Ermenistan yanlılığı

Türkiye'nin en çok rahatsız olduğu konu ise Azerbaycan ve Ernemistan arasında yaşanan çatışmalarda Ermenistan'ın işlediği savaş ve insanlık suçlarıyla Azerbaycan'ın işgal altındaki toprakları kurtarmak için yaptığı operasyonların aynı kefeye konulması.

Ermenistan'ın hiçbir suçunu görmeyen, işgalci konumunu dillendirmeyen Rusya, Fransa ve ABD, bilakis zaman zaman açık bir şekilde Ermenistan'ın yanında yer aldıklarını ifade ediyor.

Ermenistan Smerch füzesiyle sivilleri vurdu

Ermenistan en son savaş ve insanlık suçunu dün yine sivillere karşı işledi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Ermenistan ordusunun, sivil halka karşı kullanılması kesinlikle yasak olan ve içinde misket bombaları bulunan Smerch füzesinin Karayusuflu köyüne fırlatıldığını ve bu saldırıda 4 sivilin şehit olduğunu, 13 sivilin de yaralandığını duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri'nin arabuluculuğunda Azerbaycan ile Ermenistan, insani amaçlı geçici ateşkes üzerinde üçüncü kez anlaşma sağlamış, Dağlık Karabağ'da uygulanan ateşkes 26 Ekim Pazartesi günü yerel saatle saat 08.00'de uygulamaya girmiş ancak Ermenistan 4 dakika sonra ateşkesi ihlal etmişti.

Yorumlar (0)