Suudi Arabistan'dan Fransa'nın İslam düşmanlığına destek!

Suudi Arabistan, İslam'ı hedef alan Fransa'ya destek verdi.

DÜNYA 25.10.2020, 12:08
Suudi Arabistan'dan Fransa'nın İslam düşmanlığına destek!

Dünya Müslüman toplumları, Fransa’nın İslam’a ve Müslümanlara hakaret etmesine ve hedef gösterilmesine tepki gösterirken; Riyad, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un "İslamcı fikirler"le mücadelesine desteğini duyurdu.

2 Ekim’de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, "İslamcı ayrılıkçı fikirler" ile mücadele ismi altında "Cumhuriyetin bir parçası olması için İslam'ın yeniden yapılandırılması gerekiyor" ifadelerini kullanmasının yanında Fransa'daki İslam mensuplarının ayrılıkçı fikirleri olan bir ideolojiye sahip olduklarını ve Müslümanların kendi kanunlarını, Fransa'nın kanunlarından üstün gördüğünü söylemesine bütün İslam aleminden tepki gelirken, Suudi Arabistan yönetiminden akıl almaz bir karşılık geldi.

Müslümanlar, yaşadıkları ülkelerin kanunlarını sorgulamamalıymış!

Suudi Arabistan merkezli olan ve Riyad yönetimine biat eden Rabıta (Dünya İslam Birliği) Genel Sekreteri Muhammed bin Abdulkerim el-İsa, Emmanuel Macron’un skandal nitelikteki açıklamalarından yaklaşık 10 gün geçtikten sonra daha skandal bir açıklamada bulunarak, Müslümanların azınlıkta oldukları ülkelerin kanun ve uygulamalarına itiraz etmemesi gerektiğini belirterek, ses çıkarmamaya ve o ülkenin kanunlarına uymaya davet etti.

En hafif tabirle Suudi Arabistan Veliaht Prens Muhammed bin Selman’a yakınlığıyla bilinen ve dinî hususlarda danışmanlık yapan Muhammed bin Abdulkerim el-İsa, Suudi Arabistan televizyonu MBC’ye verdiği röportajda, "Müslümanlar yaşadıkları ülkelerin kanunlarını, uygulamalarını ve kurumlarını sorgulamamalıdır. O ülkenin kanunları, uygulamaları ve kurumları, halkın güvenlik ve istikrarını sağlamaktadır ve sosyal uyumu güçlendirmektedir." ifadelerini kullandı.

Fransa'ya teminat bile verdi

Skandal açıklamaları bunlarla da sınırlı olmayan El-İsa, başka ülkelerde (Fransa) bulunan Müslümanlara, "Dinî ibadetlerinizi kanuni çerçevelere saygı duyarak yapın. Dışarıdan gelen imamlar kendi kültürlerini İslam dininin bir parçası gibi görüyorlar. Oysa ki görev yaptıkları ülkelerde yetişmeleri gerekiyor." dedi.

Fransa'ya, "İslam'da aşırıcılığı bitirmek için çaba gösterecekleri" teminatını veren El-İsa, Fransızların huzur, güvenlik ve istikrarına zarar getirebilecek her türlü adıma karşı birleşerek güçlerini göstermeleri gerektiğini ifade etti.

El-İsa, 2019 yılında Fransa’ya ziyarette bulunmuş ve Hz. Muhammed’e hakaret karikatürleri yayımlayan Charlie Hebdo dergisini ziyaret etmek istemiş ancak "provokasyon" olarak nitelendirileceği gerekçesiyle İsa'nın bu talebi kabul edilmemişti.

Yorumlar (1)
O mübarek toprak lar bu domuzlardan alınmalı ve Allah u Ekber diyerek ölümünüz farz sizin 3 yıl önce