Ermenistan'ın yardımına koşan PKK, Rusya'ya girebilir!

Rus istihbarat başkanı Sergey Narışkin, işgalci Ermenistan'ın yardımına koşan PKK'lı teröristlerin, Rusya topraklarına kaçabileceğini ifade etti.

DÜNYA 07.10.2020, 09:15 07.10.2020, 09:20
Ermenistan'ın yardımına koşan PKK, Rusya'ya girebilir!

İşgalci Ermenistan, 27 Eylül sabahı top, havan ve silahlarla Azerbaycan yerleşim alanlarına saldırmış, sivillerin ölümüne neden olmuştu. Ermenistan'ın sivilleri hedef alması üzerine Azerbaycan, hem toprak bütünlüğüne yönelik tehditlerin önüne geçmek hem de sivilleri korumak için karşı operasyon başlatmıştı. Türkiye, kardeş ülke Azerbaycan'a desteğini duyurmuştu. Azerbaycan ordusu, Bayraktar TB2 SİHA'lar ile Ermeni askerlerini ve teçhizatlarını etkisiz duruma getirmiş, işgal altında bulunan köyleri tek tek kurtarmaya başlamıştı.

Ermenistan ordusu ağır kayıplara uğrarken, askerler ya teslim olmaya ya da mevzilerden kaçmaya başlamıştı. Bunun üzerine Ermeni komutanların, askerleri zincirledikleri görülmüştü. 

Bölücü terör örgütü PKK da Ermenistan'ın yardımına koşmuş, 300 PKK'lı terörist bölgeye girmişti.

Fransa'nın başkenti Paris'te terör örgütü PKK destekçileri ile Ermeni asıllı Fransa vatandaşları, Azerbaycan'ın haklı operasyonlarına karşı bir araya gelerek tepki göstermişti. Söz konusu kişilerin, Ermenistan bayraklarıyla birlikte terör örgütü PKK'ya ait paçavraları ellerinde salladıkları görülmüştü. 

Azerbaycan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK ile bağlantılı teröristlerin Irak ve Suriye'den Karabağ'a geldiğini ve Ermenistan ordusu adına mücadele ettiğini bildirmişti. 

"Rusya topraklarına kaçabilirler"

Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki tansiyon yükselmeye devam ederken, Rusya'dan bir açıklama geldi.

Rus istihbarat başkanı Sergey Narışkin, PKK'lı teröristler için Karabağ'ın bir çıkış noktası olabileceğine dikkat çekti.

Narışkin, Ermenistan'ın yardımına koşan PKK'lı teröristlerin Rusya topraklarına kaçabileceği konusunda uyardı. 

Azerbaycan 3 köyü daha kurtarmıştı

Azerbaycan, dün Cebrail kentine bağlı Sarıcalı, Mezre ve Şıhali Ağalı köylerinin işgalden kurtarıldığını duyurmuştu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ordunun operasyonlarını başarıyla sürdürdüğüne dikkat çekerek, birkaç stratejik yüksekliğin de işgalden kurtarıldığını bildirmişti. 

Yorumlar (0)