Ermenistan yine füzelerle sivillere saldırdı

Azerbaycan ordusu karşısında çaresiz kalan Ermenistan ordusu, Rusya'yı savaşa çekmek ve Azerbaycan'da panik yaratmak için sivillere yönelik saldırılarını sürdürüyor.

GÜNDEM 07.10.2020, 08:24
Ermenistan yine füzelerle sivillere saldırdı

27 Eylül Pazar sabahı Azerbaycan'ın sivil yerleşim yerlerine top ve havan mermileri ile saldırılar düzenleyen Ermenistan ordusuna karşı sivil halkını ve toprak bütünlüğünü korumak için karşı saldırı başlatan, Ermeni ordusunun geri çekilmesiyle Azerbaycan ordusunun işgal altındaki topraklarını kurtarma operasyonuna dönüşen çatışmalarda Azeri ordusu dün öğle vakitlerinde ikinci dalga operasyonlarını başlatmıştı. Stratejik öneme sahip bazı tepe ve stratejik değerdeki bölgeleri Ermeni ordusundan temizleyen Azerbaycan ordusu, sürdürdüğü geniş çaplı harekatla bölgede etkinliğini iyice artırdı.

Ermeniler petrol boru hattını hedef alıyor

Mevzileri bir bir terk ederek kaçan Ermenistan ordusu ise Azerbaycan ordusu karşısındaki acizliğinin acısını adeta sivillerden çıkarıyor. Sivilleri hedef alarak savaş suçu işleyen Ermenistan ordusu, Gence'deki barajı hedef alarak Azerbaycan'ın dikkatini dağıtmak istemişti. Ermeni ordusu bu kez de BTC (Bakü-Tiflis-Ceyhan) Petrol Boru Hattı'na yönelik saldırı düzenledi.

Azerbaycan Adalet Bakanlığının izni ile sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırılara ve sivil can kayıplarına dair bilgiler veren Azerbaycan Başsavcılığı, Ermeni güçlerinin saat 21.00 civarlarında BTC (Bakü-Tiflis-Ceyhan) Petrol Boru Hattı'nın Yevlah kenti sınırları içinde yer alan bölümüne füze saldırısı gerçekleştirildiğini bildirdi.

Azerbaycan Başsavcılığı, saldırıyı Azerbaycan ordusunun önlemeyi başardığı belirtildi. BTC (Bakü-Tiflis-Ceyhan) Petrol Boru Hattı ile ilgili "Avrupa'nın enerji güvenliği için stratejik proje" nitelendirmesinde bulunan Azerbaycan Başsavcılığı, Ermenistan ordusunun sivil yerleşim yerleri içinde bulunan stratejik bölgelere yapılan saldırıları "terör saldırı" olarak adlandırdı.

Paşinyan'ın danışmanından itiraf

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Kıdemli Askeri Danışmanı Vagarşak Harutyunyan, Rusya'da yayın yapan Россия 1 televizyonunda katıldığı programda tarihi bir itirafta bulundu.

Yeni bir askeri taktik geliştirdiklerini belirten Vagarşak Harutyunyan, Türk SİHA'larının etkisini azaltmak için Azerbaycan'ın sivil yerleşim yerlerini ağır silahlarla vurarak panik yaratmak istediklerini söyledi.

Vagarşak Harutyunyan'ın delil niteliğindeki bu sözlerinin kayıtlara geçecek olması sebebiyle panikleyen Rus televizyonu apar topar yayını durdurdu ve reklam arasına gitti.

Yorumlar (0)