Ermeni komuta gözlem noktası imha edildi

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Ermenistan ordusuna ait komutan gözlem noktasını imha etti.

GÜNDEM 07.10.2020, 09:33 07.10.2020, 09:45
Ermeni komuta gözlem noktası imha edildi

27 Eylül Pazar sabahı sivillere yönelik saldırı düzenleyerek büyük çatışmanın fitilini ateşleyen Ermenistan ordusu, Azerbaycan ordusu karşısında hezimete uğradıkça sivil yerleşim yerlerini, baraj ve petrol boru hattı gibi stratejik öneme sahip noktaları hedef almaya devam ediyor.

Önceki günü enerji santrallerini, dün de Gence kentindeki barajı hedef alan Ermenistan ordusu, son olarak BTC (Bakü-Tiflis-Ceyhan) Petrol Boru Hattı'nın Yevlah kenti sınırları içinde yer alan bölümüne füze saldırısı düzenlemişti.

Uluslararası örgütlerin ve bazı devletlerin suçlu-suçsuz ayırt etmeksizin Azerbaycan ile Ermenistan'ı aynı kefeye koyarak "ateşkes" çağrıları yapmalarından cesaret alarak açıkça savaş suçu işlemeyi sürdüren Ermenistan ordusunun son 3 günde özellikle stratejik alanları hedef alması üzerine Azerbaycan ordusu ikinci dalga operasyona sert başladı. 

Sahadaki gelişmeleri anlık olarak fotoğraf ve görüntü destekli olarak uluslararası kamuoyuna duyuran Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri ile çatışmaların gece boyunca şiddetli bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan ordusunun dün gece Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı 5. Muhrip Alayı'nın savunma alanındaki komuta gözlem noktasını imha ettiğini duyurdu. Ayrıca Azeri ordusu, Ermenilere ait 1 tank ile 3 topu da imha etti.

Bazı Ermenistan askeri birliklerinin bölgedeki mevzileri bırakarak kaçtığı bilgisini paylaşan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, düşmana ait 1. Motorlu Tüfek Alayı'nın, su ve yiyecek yetersizliği sebebiyle içecek ve gıda tedariğinde büyük problemler yaşadığını, büyük moral bozukluğu yaşayan Ermeni askerlerinin savaş mevzilerinden ayrılarak kaçtığını, diğer birimlerin ise yakıt ikmali ve mühimmat sevkıyatı ile ilgili ileri düzeyde problemler yaşadığını duyurdu.

Azerbacyan Savunma Bakanlığı ayrıca Ermenistan ordusunun günün ilk ışıklarında Ağcabedi, Ağdam, Berde, Cebrail, Fuzuli ve Terter'de köylere ateş açtığını, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin de bu saldırılara sert biçimde karşılık verdiğini bildirdi.

Yorumlar (0)