"Ermenistan'a silah" iddiasına köpürdü!

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, "İran'dan Ermenistan'a silah gönderiliyor" iddiasına "şeytanlık" dedi.

DÜNYA 06.10.2020, 16:22 07.10.2020, 17:38
"Ermenistan'a silah" iddiasına köpürdü!

İran'ın başkenti Tahran'da basın toplantısı düzenleyen İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, gündemdeki konulara dair habercilerin sorularını cevapladı.

Anadolu Ajansı muhabiri tarafından yöneltilen "İran'dan Ermenistan'a silah gönderildiğine dair iddialarla ilgili ne söylersiniz?" sorusuna Sözcü Ali Rebii, iddiaları "şeytanlık" olarak niteleyerek, iddiayı ortaya atanların şeytanlık yaparak İran'ın bölge halkıyla olan manevi ve kültürel dayanışmasını hedef aldıklarını ifade etti.

Silah yardımı veya diğer iddiaların hiçbir surette İran'ın siyaseti ve stratejisi olmadığını vurgulayan İran Hükümet Sözcüsü, Tahran'ın defalarca Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü ve Ermenistan'ın işgal ettiği toprakları boşaltması gerektiğine vurgu yaptığını, Azerbaycan'a ait olan işgal altındaki toprakların Ermenistan tarafından boşaltılmasının İran'ın sıkça vurgu yaptığı bir mevzu olduğunu bildirdi.

Gün içinde İran Savunma Bakanı Emir Hatemi'nin de dile getirdiği "Çatışmalar sırasında İran topraklarına düşen mühimmatlara" dair de konuşan Ali Rebii, İran'ın kendi topraklarına karşı tacizlere daha fazla tahammül göstermeyeceklerini belirterek, daha dikkatli olunmasını ve bu hataların bir an önce son bulmasını istedi.

Ayrıca Ali Rebii, İran'ın bölgesel konular ve dış politika ile ilgili resmî görüş ve siyasetinin İran hükümeti ve İran Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklandığı hatırlatmasında da bulundu.

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınına da değinen sözcü, pandemi önlemleri çerçevesinde Covid-19'a yakalananların, konulan kuralları delmesi durumunda haklarında hukuki süreç başlatılacağını ve yaptırımlarla karşılaşacaklarını açıklamalarına ekledi.

Yorumlar (0)