Hizbullah liderinden İran'a "Ermenistan" tepkisi!

Hizbullah'ın ilk genel sekreterliğini yapan Şeyh Subhi Tufeyli, İran Dışişleri Bakanı'nın bizzat kendisine "Türkiye'ye karşı Ermenistan'ı desteklediklerini söylediğini" anlattı.

DÜNYA 06.10.2020, 17:00 06.10.2020, 17:58
Hizbullah liderinden İran'a "Ermenistan" tepkisi!

Hizbullah'ın ilk genel sekreterliğini yapan, Lübnanlı Şii alim Şeyh Subhi Tufeyli, İran'ın Ermenistan'a destek verdiğini bizzat İran Dışişleri Bakanı'nın ağzından öğrendiğini belirterek tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycanlı Müslümanların yanında durmasını öven Şeyh Subhi Tufeyli, İran'ın Ermenistan'a verdiği desteğin sebebini de açıkladı.

Şeyh Subhi Tufeyli şunları söyledi:

İran medyasının ve İran halkının Ermenilere nasıl destek verdiğine şahit oldum: İran devleti ve İran medyası, Ermenilerle birlikte!..
Şaşırdım çünkü Ermenilere düşman gözüyle bakmalarını bekliyordum.

"Biz İslam devletiyiz" diyorsunuz. Yani yeriniz mazlumun yanı olmalı değil mi? Bu yüzden zalimin ve düşmanın yanında durmanızı anlayamıyorum.

Asırlardır "Azerbaycan İran'ın bir parçasıdır" diyorsunuz. "Azeriler, İran'ın bir parçasıdır ve gerçek Azeriler İran'da yaşıyorlar." diyorsunuz.

Dolayısıyla sizin durmanız gereken yer, sizin de bir parçanız olan mazlum Azerilerin yanıydı.

Bunlar da mazlum, Şii Müslümanlardır. Gerçekten artık anlamakta güçlük çekiyorum.

Allah (CC) diyor ki: İyilik ve takva konusunda yardımlaşın!

Bu şekilde mi yardımlaşıyorsunuz?

İran Dışişleri Bakanı'na "Bana Bakü meselesini anlat" dedim.

Lafı uzatmadan kitabın ortasından konuşmak gerekirse şunları söyledi bana İran Dışişleri Bakanı:

"Ermenistan Türkiye sınırında. Biz Türkiye'nin Türk devletleriyle bağını engellemek istiyoruz. Türkmenistan, Özbekistan ve Azerbaycan gibi. Türkiye'nin önünde bir koridor, bir engel olması için Ermenilerle beraberiz."

Kendi kendime dedim: Keşke buna (İran Dışişleri Bakanı) hiçbir soru sormasaydım. Keşke bunları hiç duymasaydım.

Bu devletler zorlukları aşmak istiyor. İki Müslüman ülke Türkiye ve İran tek güç olup yardımlaşacağınıza sen gidip Müslüman'a zulmeden Ermenistan'a destek veriyorsun.

Yorumlar (0)